VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: [1] 2 3 ... 6

Author Topic: VL 7.1 STD B3 ready for testing  (Read 16057 times)

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
VL 7.1 STD B3 ready for testing
« on: February 02, 2014, 02:18:21 pm »

We are proud to announce B3 of VectorLinux Standard is released.
The default desktop is the latest XFCE. It is packed with everything you have come to expect from VectorLinux.
There are a few installer fixes, cups fixes and theme fixes since the last Beta Iso.
please grab it and give it a spin.

ISO's are here:
http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-7.1/iso-release/VL-7.1-STD-B3.iso
428e9ebc23200a374833aeba8587ed31  VL-7.1-STD-B3.iso

http://vectorlinux.osuosl.org/VL64-7.1/iso-release/VL64-7.1-STD-B3.iso
md5sum: 2619f245d99d1206357d941e3b791b18  VL64-7.1-STD-B3.iso

Logged

MikeCindi

  • Tester
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1075
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #1 on: February 02, 2014, 08:22:27 pm »

I'm hoping this will be the last in the beta line.  :P
Logged
The plans of the diligent lead to profit...Pro. 21:5
 VL64 7.1                                     RLU 486143

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #2 on: February 03, 2014, 07:01:39 pm »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.

Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #3 on: February 03, 2014, 08:15:02 pm »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.


Pita,
can you try mv the usblp driver "mv /lib/modules/3.10.28/kernel/drivers/usb/class/usblp.ko /root"
then reboot and see if cups will work for you?
Logged

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 412
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #4 on: February 03, 2014, 08:42:40 pm »

vl7.1 64 bit beta3 got installed smoothly,
mostly works fine,
but 3G modem  e1550 still doesn't work yet.....
e1550 3G modem under vl7.0  64 bit  works fine
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #5 on: February 03, 2014, 11:57:39 pm »

B3-64 loaded fine on a year old lenovo ideapad N586.  That is saying something:  GUI Debian won't load at all on it (screen is unreadable) and it doesn't much like salix, though salix will eventually load after a lot of udev errors. I installed tetex with no problem and am currently downloading texlive from slackbuilds, a 4 hour process.  Hope that works.  I will then try yate and if both texlive and yate work, two of my major concerns will be satisfactorily handled.  
« Last Edit: February 04, 2014, 12:02:42 am by sledgehammer »
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

overthere

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1364
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #6 on: February 04, 2014, 12:50:03 am »

system = intel p4 cpu 1.7 ghz intel d845ept2 board
         768 meg ram
         1280 x 1024 f-417 neovo monitor
        > gforce gf4mx440se 128 meg agp <

VL-7.1 B3 32 bit

dvdrw install burned with brasero (two burns three installs to formatted ext3 /sda2)

Install hangs installing lilo bootloader

gui shows TWO vectorlinux 7.1 std b3 on /dev/sr0 (installed both items same result)

advanced, existing (formatted), /dev/sda2=/, ext3 +swap, lilo to sda2

boots with cd (linux root=/dev/sda2 ro)

desktop looks same

2.7 also hung at installing bootoader did not attempt cd boot.
« Last Edit: February 04, 2014, 05:20:54 am by overthere »
Logged
Everything Is Relative

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #7 on: February 04, 2014, 03:37:20 am »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.


Pita,
can you try mv the usblp driver "mv /lib/modules/3.10.28/kernel/drivers/usb/class/usblp.ko /root"
then reboot and see if cups will work for you?

Sorry, it does not.  :'(. Printers are still not detected.

I really don't understand why cups will not work in only VL with my desktop PC.  ???
To repeat, no such problem with slackware-14.1, salix, slackel, knoppix, tails, even TCL, mint, crunchbag.

If I install cups-1.4.6 my printers are detected and printing with VL as I have reported. I actually don't mind doing that.  ;)

Let me know if I can help showing "what" in slackware-14.1 makes cups click and what might be missing in VL.
« Last Edit: February 04, 2014, 03:41:56 am by Pita »
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #8 on: February 04, 2014, 07:17:25 am »

Quote
...downloading texlive from slackbuilds...
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #9 on: February 04, 2014, 04:47:40 pm »

Tested 7.1 B3 32&64bit on virtualbox...notice glade cannot start due to missing gtk+3 package. If there is no much room for gtk+3 on the ISO I would suggest to remove glade from the ISO.
And also claws-mail is still bugged and I have not receive any solution from claws-mail's developers. Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #10 on: February 04, 2014, 09:16:24 pm »

Quote
Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...

I use seamonkey's email client. Have for years.  Works fine. 
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #11 on: February 04, 2014, 09:30:23 pm »

Quote
Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...

I use seamonkey's email client. Have for years.  Works fine. 

Seamonkey is a full internet suite, if seamonkey is included in the ISO...might as well remove firefox and claws-mail...
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #12 on: February 05, 2014, 12:25:53 am »

Quote
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 

I found clisp and installed it.  Now I get a libreadline error.


Quote
/usr/lib64/clisp-2.49/base/lisp.run: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #13 on: February 05, 2014, 06:47:21 am »

Quote
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 

I found clisp and installed it.  Now I get a libreadline error.


Quote
/usr/lib64/clisp-2.49/base/lisp.run: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
clisp and texlive are in the untested repo now
http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.1/x86_64/texlive-20130530-x86_64-1vl71.txz
give them a try and let us know how it goes.
Logged

sledgehammer

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1470
Re: VL 7.1 STD B3 ready for testing
« Reply #14 on: February 05, 2014, 09:28:02 pm »

Quote
if seamonkey is included in the ISO...might as well remove firefox and claws-mail...

Wouldn't be all that bad, I suppose.  When I click on a url when checking my mail it opens in the seamonkey browser.  No doubt there are important differences between seamonkey and firefox, but frankly, I don't notice any.   
Logged
VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pages: [1] 2 3 ... 6