VectorLinux
September 02, 2014, 08:39:30 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
Author Topic: VL 7.1 STD B3 ready for testing  (Read 10456 times)
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« on: February 02, 2014, 02:18:21 pm »

We are proud to announce B3 of VectorLinux Standard is released.
The default desktop is the latest XFCE. It is packed with everything you have come to expect from VectorLinux.
There are a few installer fixes, cups fixes and theme fixes since the last Beta Iso.
please grab it and give it a spin.

ISO's are here:
http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-7.1/iso-release/VL-7.1-STD-B3.iso
428e9ebc23200a374833aeba8587ed31  VL-7.1-STD-B3.iso

http://vectorlinux.osuosl.org/VL64-7.1/iso-release/VL64-7.1-STD-B3.iso
md5sum: 2619f245d99d1206357d941e3b791b18  VL64-7.1-STD-B3.iso

Logged
MikeCindi
Tester
Vectorian
****
Posts: 1073


« Reply #1 on: February 02, 2014, 08:22:27 pm »

I'm hoping this will be the last in the beta line.  Tongue
Logged

The plans of the diligent lead to profit...Pro. 21:5
VL64 7.1b3                                     RLU 486143
Pita
Vectorian
****
Posts: 1310


« Reply #2 on: February 03, 2014, 07:01:39 pm »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.

Logged
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #3 on: February 03, 2014, 08:15:02 pm »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.


Pita,
can you try mv the usblp driver "mv /lib/modules/3.10.28/kernel/drivers/usb/class/usblp.ko /root"
then reboot and see if cups will work for you?
Logged
vincent2
Vectorite
***
Posts: 403


« Reply #4 on: February 03, 2014, 08:42:40 pm »

vl7.1 64 bit beta3 got installed smoothly,
mostly works fine,
but 3G modem  e1550 still doesn't work yet.....
e1550 3G modem under vl7.0  64 bit  works fine
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1423



« Reply #5 on: February 03, 2014, 11:57:39 pm »

B3-64 loaded fine on a year old lenovo ideapad N586.  That is saying something:  GUI Debian won't load at all on it (screen is unreadable) and it doesn't much like salix, though salix will eventually load after a lot of udev errors. I installed tetex with no problem and am currently downloading texlive from slackbuilds, a 4 hour process.  Hope that works.  I will then try yate and if both texlive and yate work, two of my major concerns will be satisfactorily handled.  
« Last Edit: February 04, 2014, 12:02:42 am by sledgehammer » Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
overthere
Vectorian
****
Posts: 1274



« Reply #6 on: February 04, 2014, 12:50:03 am »

system = intel p4 cpu 1.7 ghz intel d845ept2 board
         768 meg ram
         1280 x 1024 f-417 neovo monitor
        > gforce gf4mx440se 128 meg agp <

VL-7.1 B3 32 bit

dvdrw install burned with brasero (two burns three installs to formatted ext3 /sda2)

Install hangs installing lilo bootloader

gui shows TWO vectorlinux 7.1 std b3 on /dev/sr0 (installed both items same result)

advanced, existing (formatted), /dev/sda2=/, ext3 +swap, lilo to sda2

boots with cd (linux root=/dev/sda2 ro)

desktop looks same

2.7 also hung at installing bootoader did not attempt cd boot.
« Last Edit: February 04, 2014, 05:20:54 am by overthere » Logged

Everything Is Relative
Pita
Vectorian
****
Posts: 1310


« Reply #7 on: February 04, 2014, 03:37:20 am »

Installed from DVD. All went smooth. Passwords are visible when entering. Could it be changed to *****?
May be on choice?

Otherwise claws-mail still hangs.

Printers are still not detected. Entered device URI manually in system-printers-config.
Trying to print test page I get error from cups Error log
Quote
E [04/Feb/2014:10:00:24 +0800] Unable to open listen socket for address [v1.::1]:631 - Address family not supported by protocol.
E [04/Feb/2014:10:32:05 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
E [04/Feb/2014:10:41:57 +0800] Returning HTTP Forbidden for CUPS-Get-Devices (no URI) from localhost
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateProfile failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files
W [04/Feb/2014:10:42:50 +0800] CreateDevice failed: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown:The name org.freedesktop.ColorManager was not provided by any .service files

/root applet on upper panel still does not ask for root PW, therefore, useless.


Pita,
can you try mv the usblp driver "mv /lib/modules/3.10.28/kernel/drivers/usb/class/usblp.ko /root"
then reboot and see if cups will work for you?

Sorry, it does not.  Cry. Printers are still not detected.

I really don't understand why cups will not work in only VL with my desktop PC.  Huh
To repeat, no such problem with slackware-14.1, salix, slackel, knoppix, tails, even TCL, mint, crunchbag.

If I install cups-1.4.6 my printers are detected and printing with VL as I have reported. I actually don't mind doing that.  Wink

Let me know if I can help showing "what" in slackware-14.1 makes cups click and what might be missing in VL.
« Last Edit: February 04, 2014, 03:41:56 am by Pita » Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1423



« Reply #8 on: February 04, 2014, 07:17:25 am »

Quote
...downloading texlive from slackbuilds...
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #9 on: February 04, 2014, 04:47:40 pm »

Tested 7.1 B3 32&64bit on virtualbox...notice glade cannot start due to missing gtk+3 package. If there is no much room for gtk+3 on the ISO I would suggest to remove glade from the ISO.
And also claws-mail is still bugged and I have not receive any solution from claws-mail's developers. Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1423



« Reply #10 on: February 04, 2014, 09:16:24 pm »

Quote
Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...

I use seamonkey's email client. Have for years.  Works fine. 
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3256


-- Just being myself --


« Reply #11 on: February 04, 2014, 09:30:23 pm »

Quote
Might as well replace it with sylpheed or thunderbird...

I use seamonkey's email client. Have for years.  Works fine. 

Seamonkey is a full internet suite, if seamonkey is included in the ISO...might as well remove firefox and claws-mail...
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1423



« Reply #12 on: February 05, 2014, 12:25:53 am »

Quote
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 

I found clisp and installed it.  Now I get a libreadline error.


Quote
/usr/lib64/clisp-2.49/base/lisp.run: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #13 on: February 05, 2014, 06:47:21 am »

Quote
slackbuild failed...(requires CLISP) and I don't see CLISP in standard repositories.  Will try again tonight after work. 

I found clisp and installed it.  Now I get a libreadline error.


Quote
/usr/lib64/clisp-2.49/base/lisp.run: error while loading shared libraries: libreadline.so.5: cannot open shared object file: No such file or directory
clisp and texlive are in the untested repo now
http://vlcore.vectorlinux.com/pkg/untested/veclinux-7.1/x86_64/texlive-20130530-x86_64-1vl71.txz
give them a try and let us know how it goes.
Logged
sledgehammer
Vectorian
****
Posts: 1423



« Reply #14 on: February 05, 2014, 09:28:02 pm »

Quote
if seamonkey is included in the ISO...might as well remove firefox and claws-mail...

Wouldn't be all that bad, I suppose.  When I click on a url when checking my mail it opens in the seamonkey browser.  No doubt there are important differences between seamonkey and firefox, but frankly, I don't notice any.   
Logged

VL7.0 xfce4 Samsung RF511
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!