VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: [1] 2 3 ... 5

Author Topic: VL-7.1-LIGHT  (Read 8358 times)

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
VL-7.1-LIGHT
« on: May 10, 2014, 09:01:45 pm »

Is VL-7.1-LIGHT under active development?

Installed VL-7.1-LIGHT-A0.1.iso 32bit.

Where to report?

Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #1 on: May 11, 2014, 03:45:43 am »

Pita, Light is coming together, if slowly and under the radar for now. You may report your findings here. :)
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #2 on: May 12, 2014, 12:45:45 am »

installed VL-7.1-LIGHT-A0.1.iso. 32bit

Installation went smooth

Surprise, surprise both my USB connected printers were detected  ;D  ;D  ;D
and are even actually printing.   ;)

That is a first in VL-7.1 long running development and does not really come
as a surprise. Before in VL-6 and may be VL5 it was the light version only
with which I was able to print.

Claws-mail still hangs on Configuration>Preferences for current account>Apply/OK>Hang.

Mail will not go out on port 25. Which one should I use?

Menu>Accessories>root-terminal does not open after giving password.

DVD plays smooth with smplayer.

Audio CD playing is stuttering both with smplayer and umplayer.

Fluxbox opens when chosen as desktop.

No problem with USB port connected KB and mouse.

Indeed a very nice distro already.
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #3 on: May 12, 2014, 03:05:41 am »

Thank you for that report, Pita.

The USB printing is fixed in Standard as well.

I wonder if the Claws-mail problems are caused by mail server settings. In my test it did not work until I checked the box for smtp authentication for sending mail. There is no restriction by the OS for sending on port 25, or any other outgoing traffic.

I see the problem with root terminal, will fix.

I'm leaning towards using smplayer as only media player, remove umplayer and exaile.

Fluxbox may be replaced by JWM, if any.
Logged

overthere

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1333
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #4 on: May 12, 2014, 10:29:58 pm »

Quote
I'm leaning towards using smplayer as only media player, remove umplayer and exaile.

I like that idea and also your wallpaper...

Quote
Fluxbox may be replaced by JWM, if any.

.aaah no fluxbox..I vote skip jwm...icewm spiced...

The previous file manager with the apps folder was nice but spacefm look interesting
« Last Edit: May 12, 2014, 10:49:28 pm by overthere »
Logged
Everything Is Relative

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #5 on: May 12, 2014, 11:53:13 pm »

Yes does not make sense in light edition to offer several players.

I will always use fluxbox.

Unable to send mail with claws-mail. Tried all kind of settings and it always comes back:
Quote
* Account 'ISPX': Connecting to SMTP server: smtp.smartbro.net:25...
*** smtp.smartbro.net:25: unknown host.
*** Error occurred while sending the message.

I copied ~/.claws-mail over from working box still nothing doing.

I can ping smartbro.net.
« Last Edit: May 12, 2014, 11:59:39 pm by Pita »
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #6 on: May 13, 2014, 04:39:48 am »

Fluxbox users, check out xdgmenumaker. I'm not well-versed with fluxbox, but if you guys came up with a nice configuration including a menu maker, that would be a nice addition.

@overthere, the previous file manager with apps folder must be pcmanfm. It is very nice, but with a dependency list much longer than that of spacefm. It is getting to be a struggle to keep the dep list from growing in all directions.

@Pita, that error could indicate a DNS problem, "smartbro.net" and "smtp.smartbro.net" are different servers. Try pinging smtp.smartbro.net
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #7 on: May 13, 2014, 10:24:43 pm »

i believe claws-mail will hang even using local mailbox...
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #8 on: May 14, 2014, 12:14:04 am »

No problem pinging smtp.smartbro.net.

That is the first time I encounter this problem of claws-mail unable to send mail.

The hang problem one can avoid by not using "Preferences for current account"
using in the meantime only "Edit accounts".

Installed Sylpheed. Mail will not go out:
Quote
(sylpheed:5386): LibSylph-WARNING **: session timeout.
(sylpheed:5386): LibSylph-WARNING **: [15:52:03] Session timed out.
(sylpheed:5386): Sylpheed-WARNING **: Sending queued message 1 failed.
« Last Edit: May 14, 2014, 12:33:18 am by Pita »
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #9 on: May 16, 2014, 11:47:38 pm »

I cannot burn with Brasero my DVD+RW it always comes back with:
Quote
Please replace the disk with a supported CD or DVD

That is as well the case in Salix.

No problem with X-CD-Roast my prefered burning program.
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #10 on: May 17, 2014, 04:12:57 am »

Claws-mail: not sure what to look for, as I'm unable to duplicate any of the reported problems. In a virtual machine that is.
EDIT: I see it now: when using "preferences for current account" and clicking OK, it throws an error "Another claws-mail instance is already running". Then it times out and quits. This needs to be reported to the general VL 7.1 bug tracker.

My current, local dev setup is ahead of what is available on vlcore, when that system is done refreshing I'll upload the changes for a new ISO.
« Last Edit: May 17, 2014, 06:48:28 am by nightflier »
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #11 on: May 17, 2014, 05:50:03 pm »

I cannot burn with Brasero my DVD+RW it always comes back with:
Quote
Please replace the disk with a supported CD or DVD

That is as well the case in Salix.

No problem with X-CD-Roast my prefered burning program.

Was informed this problem of Brasero can be solved by putting:
Code: [Select]
/dev/sr0 /media/dvd auto ro,user,noauto,unhide 0 0
into fstab
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #12 on: May 18, 2014, 01:34:56 pm »

Code: [Select]
/dev/sr0 /media/dvd auto ro,user,noauto,unhide 0 0

Thanks. Did this on test system and Brasero works. But.. man, it's slow! I can't find X-CD-Roast in our repo. Where did you get your copy?
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1326
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #13 on: May 18, 2014, 08:43:46 pm »


Thanks. Did this on test system and Brasero works. But.. man, it's slow! I can't find X-CD-Roast in our repo.
Where did you get your copy?

http://slackbuilds.org/repository/13.37/system/xcdroast/

When I started with Linux RedHat 5.2 xcdroast was the program for burning
CDs and I have stayed with it ever since and it never let me down. I tried
others and always come back to it.

Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #14 on: May 19, 2014, 09:41:15 am »

http://slackbuilds.org/repository/13.37/system/xcdroast/

That one built and installed, but throws an error about the permissions of /usr/bin/cdrecord. If you have your copy running on 7.1, did you do anything in particular to make it work?
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 5