VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7

Author Topic: VL-7.1-LIGHT  (Read 9892 times)

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1330
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #45 on: June 08, 2014, 04:22:11 am »

Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4132
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #46 on: June 08, 2014, 06:17:01 am »

I have a new package of midor from http://salix.hostingxtreme.com/i486/14.1/salix/xap/

Salix's package does come with the search engines configured, they even included entries for their own forum and wiki. Pretty slick. The file containing the definitions is in /etc/xdg/midori/search. We should do something similar.

EDIT: New package now has search engines configured.
« Last Edit: June 08, 2014, 01:28:17 pm by nightflier »
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #47 on: June 09, 2014, 01:08:11 am »

New VL-7.1-LIGHT-A0.2.iso
$ sylpheed
sylpheed: error while loading shared libraries: libcompface.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

locate libcompface*
none

Will pull it over later from previous VL-7.1-LIGHT-A0.2.iso

Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4132
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #48 on: June 09, 2014, 02:54:23 am »

That was unexpected, compface was added to the iso built on June-05-2014.

Installing compface using gslapt should fix this, but I wonder what else might have failed to install.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #49 on: June 11, 2014, 04:15:25 am »

That was unexpected, compface was added to the iso built on June-05-2014.

Installing compface using gslapt should fix this, but I wonder what else might have failed to install.

Can't find any further big faults, except an audio CD still plays choppy with smplayer. It is like it keeps on buffering. No such problem playing a DVD.

Sending mail with sylpheed needs /etc/resolv.conf to be set to 8.8.8.8.
Logged

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 613
  • move the needle
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #50 on: December 05, 2014, 12:32:08 am »

Installed 32-bit RC1 using delta from B1.1. WARNING: There were at least two versions of B1.1, so delta may not work for the B1.1 you have.

On B1.1, installer locked up after "installing bootloader". I used the same setup and options to install RC1. Install was flawless and completed normally :)

Normal user couldn't see bold text in manpages. Root didn't have this problem. Turned out default for bold is high white. Solution is to edit /usr/share/roxterm/Config/Colours/GTK. Find "cursor=#939309b609b6". Put "bold=#146108870887" as the next line. For users that have already modified the color scheme, the change goes in ~/.config/roxterm.sourceforge.net/Colours/GTK .

EDIT: "bold=060606060606" is both simpler and bolder. The first was picked from the color wheel, this one by trial-and-error edit.

Installed HexChat. Icon doesn't show on menu. I'll look around for a way for xdgmenumaker to pick this up automatically.
« Last Edit: December 05, 2014, 01:17:00 pm by roarde »
Logged
Robert
VL 7.1 Light

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 613
  • move the needle
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #51 on: December 05, 2014, 12:49:57 pm »

HexChat icon:
HexChat installation wasn't updating icon cache. Looks like using the index files is where xdgmenumaker gets some of its speed.

Tried the new hexchat package in untested (2.10.2) and that worked  :)   I assume a later ISO build would pick this up, dunno.
Logged
Robert
VL 7.1 Light

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3258
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #52 on: December 05, 2014, 01:26:24 pm »

HexChat icon:
HexChat installation wasn't updating icon cache. Looks like using the index files is where xdgmenumaker gets some of its speed.

Tried the new hexchat package in untested (2.10.2) and that worked  :)   I assume a later ISO build would pick this up, dunno.
Your hexchat packages have been moved to extra... so yes, the next ISO will have the updated version

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 613
  • move the needle
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #53 on: December 05, 2014, 01:49:04 pm »

HexChat icon:
HexChat installation wasn't updating icon cache. Looks like using the index files is where xdgmenumaker gets some of its speed.

Tried the new hexchat package in untested (2.10.2) and that worked  :)   I assume a later ISO build would pick this up, dunno.
Your hexchat packages have been moved to extra... so yes, the next ISO will have the updated version

Or wait. No it won't. Hexchat isn't on the ISO in the first place  :D  My bad.
Logged
Robert
VL 7.1 Light

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4132
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #54 on: December 06, 2014, 10:54:30 am »

Normal user couldn't see bold text in manpages. Root didn't have this problem. Turned out default for bold is high white. Solution is to edit /usr/share/roxterm/Config/Colours/GTK. Find "cursor=#939309b609b6". Put "bold=#146108870887" as the next line. For users that have already modified the color scheme, the change goes in ~/.config/roxterm.sourceforge.net/Colours/GTK .

EDIT: "bold=060606060606" is both simpler and bolder. The first was picked from the color wheel, this one by trial-and-error edit.

Good catch, good fix!
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #55 on: December 07, 2014, 07:46:01 pm »

VL-7.1-LIGHT-RC1.iso 32bit PC Desktop

Burned on DVD

GUI installer would disable forward and back after saying "None" for choose boot loader. :(

TUI installer run until installing LibXmu then the install bar went to 100 %
and installation stopped. :(
« Last Edit: December 07, 2014, 07:50:02 pm by Pita »
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4132
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #56 on: December 08, 2014, 03:35:52 am »

@Pita: My guess is read errors from media during install. The usual suspects are iso download errors (check md5sum), bad disc burn, and scratches/smudges on disc surface. I wash discs with soap and warm water before burning.

When possible, I prefer a USB stick prepared with unetbootin. Quicker and easier, with file system error correction.
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #57 on: December 08, 2014, 11:44:55 pm »

@Pita: My guess is read errors from media during install. The usual suspects are iso download errors (check md5sum), bad disc burn, and scratches/smudges on disc surface. I wash discs with soap and warm water before burning.

When possible, I prefer a USB stick prepared with unetbootin. Quicker and easier, with file system error correction.

I think you are right I must discard this badly scratched DVD.

Installed with unetbootin. GUI run smooth. Booted with Sackware Linux custom USB boot stick and I love what I see.  ;D

The few programs tested I have seen no kinks. My old Epson impact printer was detected and is printing.   :)

"at" wants me to be root. I can change that.

« Last Edit: December 09, 2014, 05:47:43 pm by Pita »
Logged

Pita

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1338
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #58 on: December 09, 2014, 07:30:08 pm »

Moved /etc/at.deny to /etc/at.deny and "at" now accepts user.  :)

Adobe Flash Player Preferences crashes when Playback is clicked.

UseMouseWheel=1 in .icewm/preferences does not seem to work.
Logged

roarde

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 613
  • move the needle
Re: VL-7.1-LIGHT
« Reply #59 on: December 09, 2014, 09:12:44 pm »

Moved /etc/at.deny to /etc/at.deny and "at" now accepts user.  :)

I needed this info right now. Thank you.
mv /etc/at.deny.new /etc/at.deny, right?
Logged
Robert
VL 7.1 Light
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7