VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: [ SOLVED ] Problem running Cinelerra.  (Read 1238 times)

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 767
[ SOLVED ] Problem running Cinelerra.
« on: May 24, 2014, 11:01:08 am »

I came across this program (from within GSlapt) while trying to find some good quality video editing software, but when I tried to run it (from the terminal) after installing it, i got the following error message:

cinelerra: error while loading shared libraries: libx264.so.112: cannot open shared object file: No such file or directory

and I didn't find it anywhere in the repositories. Any practical suggestions would be greatly appreciated.
« Last Edit: June 08, 2014, 04:36:03 pm by Locator »
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Problem running Cinelerra.
« Reply #1 on: June 04, 2014, 11:33:54 pm »

what x264 package you using now?
Logged

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 767
Re: Problem running Cinelerra.
« Reply #2 on: June 05, 2014, 12:18:04 pm »

20120530-i586-1vl70 and 2245-i586-1vl70
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Problem running Cinelerra.
« Reply #3 on: June 05, 2014, 05:19:48 pm »

It seem cinelerra was build using x264-20110116, i will rebuild cinelerra again with x264-20120530

EDIT: I have rebuild cinelerra with x264-20120530 and you can get it from the untested repo. Pls let me know how it go...
« Last Edit: June 06, 2014, 12:51:56 am by hata_ph »
Logged

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 767
Re: [ SOLVED ] Problem running Cinelerra.
« Reply #4 on: June 08, 2014, 04:36:42 pm »

Thank you very much!!!
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: [ SOLVED ] Problem running Cinelerra.
« Reply #5 on: June 08, 2014, 07:09:23 pm »

Thank you very much!!!

do the new cinelerra-cv build on the untested repo work?
Logged

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 767
Re: [ SOLVED ] Problem running Cinelerra.
« Reply #6 on: June 16, 2014, 08:07:06 am »

Yes.
Logged