VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 2 [3] 4

Author Topic: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!  (Read 32488 times)

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1889
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #30 on: August 27, 2015, 08:18:47 am »

Vincent2 your input is welcome, including what you view as shortfalls.

The problem is being able to decrypt exactly what you are trying to say.

If in fact the programs do not automatically decrypt how does that leave anything
open in the wild?

You comment on VL7.1 deliberately doing anything without being involved as
a developer is not a statement you should be making.

The development team takes security seriously. At no point is anything done to reduce security.

The crash for sylpheed and claws-mail will be looked into.

Bigpaws 
Logged

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 435
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #31 on: August 27, 2015, 08:22:23 pm »

Bonjour!
Thanks!
NOw the issue 're figured out, "pinentry"  's necassary for  PGP decrption in mail clients.But  on VL7.1 , pinentry  package 's missing still...Have to go slackware repo to grab it, once pinentry  is installed, everything's back to normal and stable again  with PGP mail clients now......
same issue encountered before with vl7.0 as well...

once pinentry installed, claws-mail 3.12 version sorce code's compiled from source install,running  stable  now
(claws-mail 3.9.3 pkg on VL7.1 repo doesn't support TLS, ssl protocol when pkg's compiled), but if  modifying  configure seetings of claws-mails, press save button, claismail soon went crashed, pressing apply button everything's normal...

at least claws-mail 's lightweighted in comparison to thunderbird...

pls. do upload some PGP key management tools to vl7.1 repo  as well.

« Last Edit: August 28, 2015, 08:00:39 am by vincent2 »
Logged

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 435
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #32 on: September 01, 2015, 09:42:59 pm »

meanwhile, none of input tools (for japanese ,korean,hindi,laos,bangali,burmese,etc) such as "ibus-m17n"  and "fcitx"   available yet on vl7.1 main repo and test repo so far.....

there're ibus-m17n and fcitx on vl7.0  repo, installed  those don't wok on vl7.1 64 bit at all...

cmake on vl7.1 64 bit also isn't updated version




Logged

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 435
fcitx
« Reply #33 on: September 07, 2015, 01:40:26 am »

in order to make fcitx working,
Below is the extra command needs to add to /etc/profile
Quote
# For fcitx
    export LC_CTYPE=en_US.UTF-8
    export GTK_IM_MODULE=xim
    export XMODIFIERS="@im=fcitx"

   
Logged

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 435
cannot open display: :0.0
« Reply #34 on: September 07, 2015, 08:39:45 am »

Bon Soiree!

there's another  daunting bug  on vl7.1std 64 bit,run xfce4 desktop for a while,then open console to run programmes, kept complaining can't open display: 0,0...then no programmes can be launched again, have to log off, resatrt xfce4 again and again......

here's output of running gslapt:

#Gtk-WARNING **: cannot open display: :0.0

where's gone wrong?

how to fix it up?

under vl7.0 std  and vl7.1std beta and rc never encounter such bug at all......

DO offer Fix commands asap on it!!!!!!!!!!!!
Logged

rbistolfi

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2374
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #35 on: September 08, 2015, 03:39:57 pm »

Bon Soiree!

there's another  daunting bug  on vl7.1std 64 bit,run xfce4 desktop for a while,then open console to run programmes, kept complaining can't open display: 0,0...then no programmes can be launched again, have to log off, resatrt xfce4 again and again......

here's output of running gslapt:

#Gtk-WARNING **: cannot open display: :0.0

where's gone wrong?

how to fix it up?

under vl7.0 std  and vl7.1std beta and rc never encounter such bug at all......

DO offer Fix commands asap on it!!!!!!!!!!!!

This does not look like a bug, but an access control issue.
Open a terminal and run:

Code: [Select]
$ xhost +
And check if that fixes it. You should research about the security implications of this command though.
This often happens after trying to run xapps as root, between other possible causes. We may have a bug around the x credentials (xauth is rejecting connections thinking you are not an authorized client).
I have seen this after network manager reconfigures network also.
« Last Edit: September 08, 2015, 03:49:45 pm by rbistolfi »
Logged
"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!

vincent2

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 435
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #36 on: September 14, 2015, 07:51:53 pm »

xhost +


commands does fix the issues now......


but Intel Corporation 82Q963/Q965 Integrated Graphics Controller   chipsets doesn't offer basic quality for displaying images, desktop texts and immages kept tearing from time to time, at xorg.conf  did add :Option      "TearFree" "true"   
it doesn't improve the tearing images and texts issues with intel GPU so far....
where's gone wrong?

here's output of GPU info:
Quote
$ lspci -vnn | grep VGA -A 12
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 82Q963/Q965 Integrated Graphics Controller [8086:2992] (rev 02) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Dell Device [1028:01da]
   Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 28
   Memory at fea00000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1M]
   Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
   I/O ports at ecb8 [size=8]
   Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
   Capabilities: <access denied>
   Kernel driver in use: i915

00:02.1 Display controller [0380]: Intel Corporation 82Q963/Q965 Integrated Graphics Controller [8086:2993] (rev 02)
   Subsystem: Dell Device [1028:01da]
   Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Logged

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1436
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #37 on: September 15, 2015, 03:02:42 am »

Sounds more like a hardware issue that has nothing to do with x.org
Logged
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

chaletosuser

  • Member
  • *
  • Posts: 6
  • user
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #38 on: November 30, 2015, 06:30:41 am »

sorry to say but i have downloaded the new 64bit version , but it wont run on virtualbox 5.10 it load text but thats it...
vectorlinux 7.1 .

will try later the 32 bit version ..
Logged

chaletosuser

  • Member
  • *
  • Posts: 6
  • user
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #39 on: November 30, 2015, 06:41:14 am »

testing the 64bit and the 32bit not one iso is working on virtualbox 5.10 not with commands or whatever dont work .
that it works on a real hardrive , but not one virtualbox it load text , slow slow slow but the distro dont load ..
what the hell of distro is this , not impressed...
0/10 :o
Logged

wigums

  • Guest
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #40 on: November 30, 2015, 06:48:30 am »

im going to guess you have some other issue going on because we test extensively in vbox
Logged

chaletosuser

  • Member
  • *
  • Posts: 6
  • user
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #41 on: November 30, 2015, 06:58:27 am »

im going to guess you have some other issue going on because we test extensively in vbox
i dont think so brother i am a developper and i run alot of distro's in virtualbox , vectorlinux run the black text from the linux distro but the distro itself wont load , not in 32bit and not in 64bit.

very strange other distro's works just fine ...
Logged

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3441
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #42 on: November 30, 2015, 08:11:50 am »

I'm not sure how you are testing this, but just for kicks, I just tried and my tests were successful.  Here is my setup

HOST OS:  Winderz 8 64-bit
VBOX VERSION:  5.0.10 r104061

Created the VM using these parameters
Selected 'Other Linux(64-bit)' for the OS Type
Allocated 756MB of RAM to it.
Dynamically allocated 8GB .vdi for disk drive.

No other settings were touched.
Loaded ISO image when it prompted for 'startup disk'.

Would you mind describing how this is different than what you are doing?

chaletosuser

  • Member
  • *
  • Posts: 6
  • user
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #43 on: November 30, 2015, 04:32:27 pm »

I'm not sure how you are testing this, but just for kicks, I just tried and my tests were successful.  Here is my setup

HOST OS:  Winderz 8 64-bit
VBOX VERSION:  5.0.10 r104061

Created the VM using these parameters
Selected 'Other Linux(64-bit)' for the OS Type
Allocated 756MB of RAM to it.
Dynamically allocated 8GB .vdi for disk drive.

No other settings were touched.
Loaded ISO image when it prompted for 'startup disk'.

Would you mind describing how this is different than what you are doing?

i work along time with pc and servers , i have install a older version of virtualbox just the same not working i can proof it.
virtualbox stable 4.3.34 and still not working not in 32bit and not in 64bit , nothing is wrong here only your distro dont work in virtualbox.
it loads show black text and that is all , all other disto's work like a charme but not this two...
Logged

chaletosuser

  • Member
  • *
  • Posts: 6
  • user
Re: VectorLinux 7.1 final has been released!!!!!!
« Reply #44 on: November 30, 2015, 04:35:04 pm »


photo uploading

so that is a bad distro nothing more (no vectorlinux for me it sucks) alot to learn...
Logged
Pages: 1 2 [3] 4