Author Topic: Copying from Windows SOLVED  (Read 3393 times)

StrayBit

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 542
    • Middleton Post 39
Copying from Windows SOLVED
« on: June 27, 2015, 05:01:53 pm »
Installed 32 bit VL 7.1.  It is great that Thunar can navigate to my Win7 machine.  What is not nice is that if I try to copy a file from Win7 to VL, Thunar disappears without copying.  If I have two copies of Thunar running, they both disappear.  Even if I navigate back from Windows to home, it still disappears. 
If I double click on an Excel file on Windows, Gnumeric does open it.
« Last Edit: July 03, 2015, 10:25:01 am by StrayBit »
7.2 STD B2 built on Feb-01-2017
HP 670 Win7 & VL7.0

retired1af

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1475
Re: Copying from Windows
« Reply #1 on: June 27, 2015, 05:07:54 pm »
I've had that happen. If I turn right back around and do it again, the file/files copy over.
ASUS K73 Intel i3 Dual Core 2.3GHz

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4459
Re: Copying from Windows
« Reply #2 on: June 27, 2015, 05:09:09 pm »
You may also want to try installing another file manager (spacefm, pcmanfm) and see how it does.

StrayBit

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 542
    • Middleton Post 39
Re: Copying from Windows
« Reply #3 on: July 03, 2015, 10:24:17 am »
I could find no way to open/browse SMB files in either pcmanfm nor spacefm.  I spent over an hour with the latter.  I do like that I can open a root terminal or gui in the it.
I upgraded Thunar per the other post which worked.
7.2 STD B2 built on Feb-01-2017
HP 670 Win7 & VL7.0

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4459
Re: Copying from Windows SOLVED
« Reply #4 on: July 03, 2015, 11:48:56 am »
Good to hear you got it working. :)

For future reference, to connect to samba shares in spacefm: Use the address bar on top and enter:
smb://username@IPaddress/sharename

StrayBit

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 542
    • Middleton Post 39
Re: Copying from Windows SOLVED
« Reply #5 on: July 03, 2015, 03:34:21 pm »
I have not seen any address bar nor found any way to get it visible.
7.2 STD B2 built on Feb-01-2017
HP 670 Win7 & VL7.0

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4459
Re: Copying from Windows SOLVED
« Reply #6 on: July 03, 2015, 06:46:30 pm »
Okay, the main thing is you got it working in Thunar, so you're good.