VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Problem with Samba and libcups2.so ??  (Read 2808 times)

bodleytunes

  • Member
  • *
  • Posts: 5
Problem with Samba and libcups2.so ??
« on: May 11, 2007, 04:54:47 am »

Hi,

I've setup a samba share on my machine, the firewall is off and I can browse using "network neighbourhood" to my linux server but when I click on it I get "the network path was not found"

When I try and start or restart the samba services I get this:

Code: [Select]
Starting SAMBA Network File/Printer sharing server...../usr/sbin/smbd: error while loading shared libraries: libcups.so.2: cannot open shared object file: No such file or directory
                                                                     [FAILED]
Starting SAMBA Netbios name server.....                              [  OK  ]

Any idea what could be up??  I've tried everything and I dont know what the problem with libcups is?  Im a bit of  newb.

Seems the netbios part of samba is working and thats letting me see my linux machine but the file / print sharing part isnt working?

I dont even want the print sharing bit anyway !!

Thanks,

Jon.
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4132
Re: Problem with Samba and libcups2.so ??
« Reply #1 on: May 11, 2007, 12:04:39 pm »

Try installing CUPS
Logged