Please support VectorLinux!

Author Topic: Problem with "video tearing".  (Read 1802 times)

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 756
Problem with "video tearing".
« on: December 11, 2014, 02:35:03 pm »
Is there some sort of a patch available for Vector Linux that will prevent "tearing" whenever videos are played?

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4073
Re: Problem with "video tearing".
« Reply #1 on: December 11, 2014, 05:17:18 pm »
There is no single, easily identifiable cause for "tearing". It depends on your hardware, the drivers for your hardware, your OS, the playback software, the codecs used, and the properties of the video files being played. Only way I've found to figure it out is trial and error.

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 756
Re: Problem with "video tearing".
« Reply #2 on: December 11, 2014, 09:00:56 pm »
The reason that I asked was because I have had the opportunity to compare a few different operating systems (Windows XP incluted), an I observed that Windows XP does NOT exhibit the "tearing" that I mentioned. But I did find something on the internet at the following link that I think will b of help to others:

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=161403

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1868
Re: Problem with "video tearing".
« Reply #3 on: December 12, 2014, 05:54:16 am »
Your comparisons are flawed in several aspects.
First XP vs linux is like comparing apples ad oranges.
The resource useage, design and drivers are different.

You have not described (The poster in the link does not either) the
hardware specs and exactly when the tearing starts.

When you describe an exact report of the hardware involved any
drivers/modules used for the hardware and when the tearing starts
creates a point that someone can help you better.

Bigpaws

Locator

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 756
Re: Problem with "video tearing".
« Reply #4 on: December 12, 2014, 01:50:36 pm »
Sorry about that, but the operating system that I am using is Vector Linux 7.0, and the video card that I am using is an MSI  GeForce 210, and the tearing effect starts whenever I play any videos.

I don't know if that is of any help or not.