VectorLinux
April 20, 2014, 01:49:21 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: transfer LILO in a new distro  (Read 3439 times)
icedtea
Vectorite
***
Posts: 142



« on: May 17, 2007, 04:08:35 pm »

hi group just wanted to ask,

ok here is the situation, i have the ff: distros

VL 5.1
Zw 4.4
VL 5.8 Gold
Slack 10.2

my LILO is installed in VL 5.8 Gold.. NOW i want to transfer it to VL 5.1 so how would i do it?  ?

1. will i comment out the partitions first in VL 5.8 GOLD then run /sbin/lilo

OR

2. will i copy first the partitions (LILO of vl 5.8 gold) in VL 5.1?
Logged

using VL 5.1 SOHO , 5.8 GOLD
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1833


« Reply #1 on: May 17, 2007, 04:15:36 pm »

Why are you trying that?  LILO in 5.8 is newer.

If you can boot the other distros' then I would
leave it alone.

If you can not boot every partition and the lilo
from 5.1 did then you can boot the 5.1 disk use
the linux root option and then after it boots
use VASM to reinstall lilo.

HTH

Bigpaws
Logged
icedtea
Vectorite
***
Posts: 142



« Reply #2 on: May 17, 2007, 04:25:16 pm »

hmmm im talking about the 5.8 GOld wherein the desktop is xfce.. not the new one which is kde. ..
and i have a plan of removing the 5.8 gold in favor of this 5.8 SOHO. ..
Logged

using VL 5.1 SOHO , 5.8 GOLD
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1833


« Reply #3 on: May 17, 2007, 04:34:44 pm »

So I am to guess that is why you want to change
lilo?

By the way lilo from 5.8 SOHO RC3 picked all my distros'

Bigpaws
Logged
icedtea
Vectorite
***
Posts: 142



« Reply #4 on: May 17, 2007, 04:40:11 pm »

yes sir.. i want to transfer the partitions of my other distros to the LILO of VL 5.1 Smiley coz i might remove the partition of my VL 5.8 Gold Smiley
Logged

using VL 5.1 SOHO , 5.8 GOLD
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1833


« Reply #5 on: May 17, 2007, 04:41:57 pm »

Then from my first post give this a try.

Quote
If you can not boot every partition and the lilo
from 5.1 did then you can boot the 5.1 disk use
the linux root option and then after it boots
use VASM to reinstall lilo.

Bigpaws
Logged
icedtea
Vectorite
***
Posts: 142



« Reply #6 on: May 17, 2007, 04:47:42 pm »

sir actually i can boot all the distros installed (partitions) m just wondering IF i will transfer them to VL 5.1 and run /sbin/lilo -v -v will it load the next time i restart the Pc?? and how about the current lilo setup in 5.8?
Logged

using VL 5.1 SOHO , 5.8 GOLD
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1833


« Reply #7 on: May 17, 2007, 05:17:36 pm »

If you transfer the current lilo.conf to lilo.conf of 5.1 you
should be fine. Never tried it myself.

Bigpaws
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!