VectorLinux
July 23, 2014, 03:13:26 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: CD mounting problem  (Read 1755 times)
varaahan
Member
*
Posts: 52


« on: May 18, 2007, 05:30:06 am »

Just today I installed Vector SOHO 5.8 final and once again I faced an old problem i.e., unable to mount my cds.
When I insert a cd , the konqueror file manager opens the "system:/media/cdrom_1" folder whereas I have mounted the cd drive in /media/cdrom.
I couldn't link these two with ln command (because I don't know the exact path of "system:/media/cdrom_1" ).

Starngely , only Vector has this problem.
Logged
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1843


« Reply #1 on: May 18, 2007, 09:38:23 am »

Do you have 2 cd/dvd drives?

If you wish to change this, then you can fin the links by
using the console and then issue ls -la should point to
the first device.

/media/cdrom -> cdrom0/ (cdrom0 is actually /dev/cdrom0)

then ls -la /dev/cdrom0 -> hdc (again is actually /dev/hdc/)

You can remove the link if it is pointing to the wrong drive and
then setup a new link.

Bigpaws
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!