VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem  (Read 2940 times)

raven

  • Member
  • *
  • Posts: 11
  • Never more!
VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem
« on: May 18, 2007, 08:19:25 pm »

When I try to install VL 5.8 Standard from live CD, the process goes only so far as the screen with the silly penguin.  There it sits.  Going nowhere. Frozen. 

How can I find out what the errors are, and then be able to trouble-shoot the problem? 

Is there some combination of key strokes that will get me out of the frozen penguin install screen, and to the command line so I can look at the config files?

Computing Machine:
Dell Dimension 4600; 2.4 Ghx; 3 Gb RAM; NVIDEO GEForce4 MX440 AGP8x Video; 80 Gb & 300 Gb drives.

Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem
« Reply #1 on: May 18, 2007, 10:03:23 pm »

is this while booting?
do you ever get to a desktop?

Logged

raven

  • Member
  • *
  • Posts: 11
  • Never more!
Re: VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem
« Reply #2 on: May 19, 2007, 03:01:58 pm »


uelsk8s: 

Thanks for the reply.

You are correct.  It happens while booting, and I can never get to a desktop.  The boot process just freezes while the pic of the penguine is sitting there. I feel that it may be a video problem, but it does it on my Dell w/NVideo Geforce4  7400 card.  It also does it on an AMD 300 Mhz chip machine with undefined video on the motherboard that I put together in 1997.  That machine has 128 Mb of memory, and the Dell has 3 Gb of RAM.

I have tried two different downloads, and two different CD burn operations. 

Any suggestions?
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem
« Reply #3 on: May 19, 2007, 09:09:43 pm »

try typing "vector cli" at the boot prompt
let us know how far that gets you
Thanks,
Uelsk8s
Logged

Yobo

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Re: VL 5.8 Standard Live CD Installation Problem
« Reply #4 on: June 02, 2007, 01:35:17 am »

Hello,
I had the same problem as raven. My laptop on which I tried to boot the Live CD is a Toshiba Satellite 3000, 512MB Ram, 30G, 1.2Ghz and Nvidia Geforce 2 Go video.
I did try what you, uelsk8s, suggested to raven and I got this message:
could not find kernel image: vector (When I typed "vector cli" at boot prompt)
also
could not find kernel image: cli (When I typed "cli" at boot prompt)
Does this give you any ideas?
Thanks,
Yobo
Logged