VectorLinux
July 23, 2014, 05:40:30 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Qt 4.3  (Read 6559 times)
jason.vector
Member
*
Posts: 8


« on: June 07, 2007, 07:47:25 pm »

Hi, i´ve tried to compile this package but is imposible, it takes to much time. i really need this package.
thanks in advance.
Logged
easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #1 on: June 08, 2007, 01:49:43 am »

Hmm...I don't think Qt4 can be installed allongside Qt3, in the same way that GTK2 can be installed with GTK1.

I may be wrong though; JohnB316 is the Qt-man so he will be able to tell you with better detail  Wink
« Last Edit: June 08, 2007, 11:32:42 am by easuter » Logged

Triarius Fidelis
Vecteloper
Vectorian
****
Posts: 2399


Domine, exaudi vocem meam


WWW
« Reply #2 on: June 08, 2007, 11:25:31 am »

Qt 4 can coexist with Qt 3.
Logged

"Leatherface, you BITCH! Ho Chi Minh, hah hah hah!"

Formerly known as "Epic Fail Guy" and "Döden" in recent months
blurymind
Packager
Vectorian
****
Posts: 1082



« Reply #3 on: June 09, 2007, 08:36:17 am »

i've seen a qt4 package for slack 11 that can be installed along with qt3,but it is installed in a different directory...
thats was a few months ago...forgot where  Undecided
Logged

status: playing around with new tablet and learning to 3d :p
google page :  http://blurymind.googlepages.com
DA PAGE :  http://www.blurymind.deviantart.com/
easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #4 on: June 10, 2007, 07:49:47 am »

Qt 4 can coexist with Qt 3.

In that case I'll give it a shot. (that is, if nobody else has started already Wink)
Logged

easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #5 on: June 11, 2007, 11:44:56 am »

GCC is failing with segmentation faults during the build, so this may take a while  Undecided
Logged

easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #6 on: June 11, 2007, 05:23:00 pm »

Well, I've managed to get it compiled and packaged.

jason.vector, what apps do you need that rely on Qt4?
Let me know, so I can try to build them as well, and see if my Qt4 package is working correctly before I upload it Smiley
Logged

JohnB316
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 1346


Registered Linux User #386728


« Reply #7 on: June 11, 2007, 07:09:54 pm »

easuter,

What arguments did you pass to the configure script? Just curious.

Cheers,
John
Logged

VL 6.0 SOHO latest alpha on one box, VL 5.9 Lite on the other.
jason.vector
Member
*
Posts: 8


« Reply #8 on: June 11, 2007, 08:31:21 pm »

Well, I've managed to get it compiled and packaged.

jason.vector, what apps do you need that rely on Qt4?
Let me know, so I can try to build them as well, and see if my Qt4 package is working correctly before I upload it Smiley
I´m working programming a GUI to an existing project programed in Qt4. it`s not compiled and is incomplete so the only solution is to check the Qt4 that you build by myself. I tried to compile this Qt too but the segmentation fault every 3 minutes was very frustrating.
thanks.
Logged
easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #9 on: June 12, 2007, 02:14:48 am »

easuter,

What arguments did you pass to the configure script? Just curious.

Cheers,
John

To get it to compile, I had to install the 2.6.18.5 kernel headers, reinstall gcc and gcc-g++, and run the configure like so:

Code:
LDFLAGS="-liconv" ./configure --prefix=/usr/lib/qt-4.3.0

Anyway, I've named the package qt4-4.3.0  so that any dist-upgrades wont remove the Qt3 package.

Quote from: jason.vector
I´m working programming a GUI to an existing project programed in Qt4. it`s not compiled and is incomplete so the only solution is to check the Qt4 that you build by myself. I tried to compile this Qt too but the segmentation fault every 3 minutes was very frustrating.thanks.

Ok then. I've found qBitorrent which is a Qt4 app, so I'll test it on that before uploading the package.
« Last Edit: June 13, 2007, 06:18:50 am by easuter » Logged

blurymind
Packager
Vectorian
****
Posts: 1082



« Reply #10 on: June 12, 2007, 02:31:43 am »

this is great...now i can build myself the new kdissert

http://kde-apps.org/content/show.php/Semantik?content=55242
Logged

status: playing around with new tablet and learning to 3d :p
google page :  http://blurymind.googlepages.com
DA PAGE :  http://www.blurymind.deviantart.com/
easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #11 on: June 12, 2007, 09:07:44 am »

I just downloaded CDFly from qt-apps.org to test my Qt 4.3.0 build and it looks like its working:

http://clientes.netvisao.pt/alynnsut/cdfly_qt4.png

Looks like Trolltech has made a Plastik-like theme the default for Qt4  Grin
I'll have it uploaded to the repos by this evening.
Logged

blurymind
Packager
Vectorian
****
Posts: 1082



« Reply #12 on: June 12, 2007, 09:22:02 am »

can we build applications for the repo using this package? there are some really good apps that run with qt4. Undecided

You used a --with-qt=/usr/lib/qt-4.3.0  at configure,right?

and does that mean i'll have to upgrade system packages such as the kernel and gcc to get it? I have cdfly on my windows and use it to index my dvds...i was eager to get it on linux.  Sad
« Last Edit: June 12, 2007, 09:25:46 am by blurymind » Logged

status: playing around with new tablet and learning to 3d :p
google page :  http://blurymind.googlepages.com
DA PAGE :  http://www.blurymind.deviantart.com/
easuter
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 2160



« Reply #13 on: June 12, 2007, 09:55:21 am »

There are no upgrades necessary, and this Qt4 package won't interfere with the current Qt3 package and its settings.
Installing newer kernel headers was only necessary to build Qt4.

I'll post info on building Qt4 apps in the package announcement.
« Last Edit: June 12, 2007, 10:17:02 am by easuter » Logged

blurymind
Packager
Vectorian
****
Posts: 1082



« Reply #14 on: June 12, 2007, 10:06:18 am »

There are no upgrades necessary, and this Qt4 package won't interfere with the current Qt3 settings.
Installing newer kernel headers was only necessary to build Qt4.

I'll post info on building Qt4 apps in the package announcement.
Thank you. This package is very valuable addition to the repo, since we wont have to wait for the next vector or kde 4 to come out (hopefully kde 4 will be out when vec 6 is out) to get to a majority of applications that recently switched to qt 4.*
Logged

status: playing around with new tablet and learning to 3d :p
google page :  http://blurymind.googlepages.com
DA PAGE :  http://www.blurymind.deviantart.com/
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!