VectorLinux
April 18, 2014, 08:43:12 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Solved!!! (Can't get X working with Ati xpress 1100) Yeeahh!  (Read 7356 times)
OldNoob
Member
*
Posts: 20


« Reply #15 on: June 10, 2007, 05:32:51 am »

Thank you everybody for your help, but still no luck.

I think it's best i start to recall whats happening.

  • At install aticard is detected and i choose fglrx propriety driver and x don't work, xorg.log gives the reason as i posted 8 june, then when running atiinstaller the message is nothing to do exiting  (or something like that)
  • When i choose radeon driver x don't work either, but atiinstaller does and leaves a borked xorg.conf with double entries as i posted 7 june which i cleaned up and managed to get working with vesa driver instead of fglrx, but that was with kernel 2.6.21.3 and atiinstaller didn't enjoy that, have now been able to get vesa working with 2.6.20.3 but atiinstaller just borks after aticonfig
  • When i choose ati driver x don't work either, i run ati installer it leaves xorg.conf with a missing section "modes" that aticonfig managed to add in suse.
Some other strange stuff is, at top of xorg.log is this:
_XSERVTransSocketOpenCOTSServer: Unable to open socket for inet6
_XSERVTransOpen: transport open failed for inet6/vector.linux.net:0
_XSERVTransMakeAllCOTSServerListeners: failed to open listener for inet6
wtf?Huh
and there is also only xorg.conf and it's backups in directory /etc/X11, XF86Config-4.in isn't there shouldn't it be?
Roffe Huh

Here's working xorg with vesa:
Code:
Section "ServerLayout"
Identifier     "X.org Configured"
Screen      0  "Screen0" 0 0
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath   "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic/"
EndSection

Section "Module"
Load  "glx"
Load  "extmod"
Load  "xtrap"
Load  "record"
Load  "dbe"
Load  "dri"
Load  "freetype"
Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Keyboard0"
Driver      "kbd"
Option     "XkbLayout" "se"   ## KEYBOARD_MAP!
        Option      "XkbModel" "pc105"
Option      "Xkbvariant" "nodeadkeys"

EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option     "Protocol" "auto"
Option     "Device" "/dev/mouse"
Option     "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"

DisplaySize   330   210 # mm
Identifier   "Monitor0"
VendorName   "AUO"
ModelName    "2174"
 ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
HorizSync    31.5 - 48.5
VertRefresh  50.0 - 90.0
EndSection

Section "Device"

### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
#Option     "NoAccel"            # [<bool>]
#Option     "SWcursor"            # [<bool>]
#Option     "Dac6Bit"            # [<bool>]
#Option     "Dac8Bit"            # [<bool>]
#Option     "BusType"            # [<str>]
#Option     "CPPIOMode"          # [<bool>]
#Option     "CPusecTimeout"      # <i>
#Option     "AGPMode"            # <i>
#Option     "AGPFastWrite"        # [<bool>]
#Option     "AGPSize"            # <i>
#Option     "GARTSize"            # <i>
#Option     "RingSize"            # <i>
#Option     "BufferSize"          # <i>
#Option     "EnableDepthMoves"    # [<bool>]
#Option     "EnablePageFlip"      # [<bool>]
#Option     "NoBackBuffer"        # [<bool>]
#Option     "DMAForXv"            # [<bool>]
#Option     "PanelOff"            # [<bool>]
#Option     "DDCMode"            # [<bool>]
#Option     "MonitorLayout"      # [<str>]
#Option     "IgnoreEDID"          # [<bool>]
#Option     "UseFBDev"            # [<bool>]
#Option     "MergedFB"            # [<bool>]
#Option     "CRT2HSync"          # [<str>]
#Option     "CRT2VRefresh"        # [<str>]
#Option     "CRT2Position"        # [<str>]
#Option     "MetaModes"          # [<str>]
#Option     "MergedDPI"          # [<str>]
#Option     "MergedXinerama"      # [<bool>]
#Option     "MergedXineramaCRT2IsScreen0" # [<bool>]
#Option     "MergedNonRectangular" # [<bool>]
#Option     "MergedMouseRestriction" # [<bool>]
#Option     "DisplayPriority"    # [<str>]
#Option     "PanelSize"          # [<str>]
#Option     "ForceMinDotClock"    # <freq>
#Option     "ColorTiling"        # [<bool>]
#Option     "VideoKey"            # <i>
#Option     "RageTheatreCrystal" # <i>
#Option     "RageTheatreTunerPort" # <i>
#Option     "RageTheatreCompositePort" # <i>
#Option     "RageTheatreSVideoPort" # <i>
#Option     "TunerType"          # <i>
#Option     "RageTheatreMicrocPath" # <str>
#Option     "RageTheatreMicrocType" # <str>
#Option     "RenderAccel"        # [<bool>]
#Option     "SubPixelOrder"      # [<str>]
#Option     "ShowCache"          # [<bool>]
#Option     "DynamicClocks"      # [<bool>]
#Option     "BIOSHotkeys"        # [<bool>]
#Option     "VGAAccess"          # [<bool>]
#Option     "ReverseDDC"          # [<bool>]
#Option     "LVDSProbePLL"        # [<bool>]
#Option     "AccelMethod"        # <str>
Identifier  "Card0"
Driver      "vesa"
VendorName  "ATI Technologies Inc"
BoardName   "RS482 [Radeon Xpress 200M]"
BusID       "PCI:1:5:0"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device     "Card0"
Monitor    "Monitor0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     1
Modes    "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     4
Modes    "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     8
Modes    "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     15
Modes    "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     16
Modes    "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
Modes   "1280x800" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode         0666
EndSection

But 1280x800 doesn't work
Here is aticonfigs xorg:
Code:
Section "ServerLayout"
Identifier     "X.org Configured"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath   "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic/"
EndSection

Section "Module"
Load  "glx"
Load  "extmod"
Load  "xtrap"
Load  "record"
Load  "dbe"
Load  "dri"
Load  "freetype"
Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Keyboard0"
Driver      "kbd"
Option     "XkbLayout" "us"   ## KEYBOARD_MAP!
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option     "Protocol" "auto"
Option     "Device" "/dev/mouse"
Option     "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"

#DisplaySize   330   210 # mm
 ### Comment all HorizSync and VertSync values to use DDC:
Identifier   "Monitor0"
VendorName   "AUO"
ModelName    "2174"
HorizSync    31.5 - 48.5
VertRefresh  50.0 - 90.0
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection

Section "Device"

### Available Driver options are:-
### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
### [arg]: arg optional
#Option     "NoAccel"            # [<bool>]
#Option     "SWcursor"            # [<bool>]
#Option     "Dac6Bit"            # [<bool>]
#Option     "Dac8Bit"            # [<bool>]
#Option     "BusType"            # [<str>]
#Option     "CPPIOMode"          # [<bool>]
#Option     "CPusecTimeout"      # <i>
#Option     "AGPMode"            # <i>
#Option     "AGPFastWrite"        # [<bool>]
#Option     "AGPSize"            # <i>
#Option     "GARTSize"            # <i>
#Option     "RingSize"            # <i>
#Option     "BufferSize"          # <i>
#Option     "EnableDepthMoves"    # [<bool>]
#Option     "EnablePageFlip"      # [<bool>]
#Option     "NoBackBuffer"        # [<bool>]
#Option     "DMAForXv"            # [<bool>]
#Option     "PanelOff"            # [<bool>]
#Option     "DDCMode"            # [<bool>]
#Option     "MonitorLayout"      # [<str>]
#Option     "IgnoreEDID"          # [<bool>]
#Option     "UseFBDev"            # [<bool>]
#Option     "MergedFB"            # [<bool>]
#Option     "CRT2HSync"          # [<str>]
#Option     "CRT2VRefresh"        # [<str>]
#Option     "CRT2Position"        # [<str>]
#Option     "MetaModes"          # [<str>]
#Option     "MergedDPI"          # [<str>]
#Option     "MergedXinerama"      # [<bool>]
#Option     "MergedXineramaCRT2IsScreen0" # [<bool>]
#Option     "MergedNonRectangular" # [<bool>]
#Option     "MergedMouseRestriction" # [<bool>]
#Option     "DisplayPriority"    # [<str>]
#Option     "PanelSize"          # [<str>]
#Option     "ForceMinDotClock"    # <freq>
#Option     "ColorTiling"        # [<bool>]
#Option     "VideoKey"            # <i>
#Option     "RageTheatreCrystal" # <i>
#Option     "RageTheatreTunerPort" # <i>
#Option     "RageTheatreCompositePort" # <i>
#Option     "RageTheatreSVideoPort" # <i>
#Option     "TunerType"          # <i>
#Option     "RageTheatreMicrocPath" # <str>
#Option     "RageTheatreMicrocType" # <str>
#Option     "RenderAccel"        # [<bool>]
#Option     "SubPixelOrder"      # [<str>]
#Option     "ShowCache"          # [<bool>]
#Option     "DynamicClocks"      # [<bool>]
#Option     "BIOSHotkeys"        # [<bool>]
#Option     "VGAAccess"          # [<bool>]
#Option     "ReverseDDC"          # [<bool>]
#Option     "LVDSProbePLL"        # [<bool>]
#Option     "AccelMethod"        # <str>
Identifier  "Card0"
Driver      "vesa"
VendorName  "ATI Technologies Inc"
BoardName   "RS482 [Radeon Xpress 200M]"
BusID       "PCI:1:5:0"
EndSection

Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]"
Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device     "Card0"
Monitor    "Monitor0"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     1
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     4
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     8
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     15
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     16
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]"
Device     "aticonfig-Device[0]"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode         0666
EndSection


With a set of double entries which i edited, but no go anyway. Like this:
Code:
Section "ServerLayout"
Identifier     "X.org Configured"
Screen      0  "aticonfig-Screen[0]" 0 0
InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
RgbPath      "/usr/X11R6/lib/X11/rgb"
ModulePath   "/usr/X11R6/lib/modules"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/TTF/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/CID/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/100dpi/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/truetype/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/local/"
FontPath     "/usr/X11R6/lib/X11/fonts/cyrillic/"
EndSection

Section "Module"
Load  "glx"
Load  "extmod"
Load  "xtrap"
Load  "record"
Load  "dbe"
Load  "dri"
Load  "freetype"
Load  "type1"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Keyboard0"
Driver      "kbd"
Option     "XkbLayout" "us"   ## KEYBOARD_MAP!
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option     "Protocol" "auto"
Option     "Device" "/dev/mouse"
Option     "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Modes"
Identifier     "Modes[0]"
ModeLine     "1280x800" 69.8 1280 1328 1360 1440 800 803 809 823 #this section is from suse
EndSection

Section "Monitor"
Identifier   "aticonfig-Monitor[0]"
Option     "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option     "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option     "DPMS" "true"
EndSection


Section "Device"
Identifier  "aticonfig-Device[0]"
Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]"
Device     "aticonfig-Device[0]"
Monitor    "aticonfig-Monitor[0]"
DefaultDepth     24
SubSection "Display"
Viewport   0 0
Depth     24
EndSubSection
EndSection

Section "DRI"
Mode         0666
EndSection


Finally here's suse's config before i installed atidriver, the xconf after ati install i have lost, (was sleepy)
Code:
# /.../
# SaX generated X11 config file
# Created on: 2007-04-21T12:02:17+0200.
#
# Version: 8.1
# Contact: Marcus Schaefer <sax@suse.de>, 2005
# Contact: SaX-User list <https://lists.berlios.de/mailman/listinfo/sax-users>
#
# Automatically generated by [ISaX] (8.1)
# PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE!
#
Section "Files"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/local"
  FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/URW"
  FontPath     "/usr/share/fonts/Speedo"
  FontPath     "/usr/share/fonts/PEX"
  FontPath     "/usr/share/fonts/cyrillic"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin2/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/latin7/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/baekmuk:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/japanese:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/kwintv"
  FontPath     "/usr/share/fonts/truetype"
  FontPath     "/usr/share/fonts/uni:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/CID"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/ucs/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/misc:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/75dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/100dpi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/hellas/Type1"
  FontPath     "/usr/share/fonts/misc/sgi:unscaled"
  FontPath     "/usr/share/fonts/xtest"
  FontPath     "/opt/kde3/share/fonts"
  FontPath     "unix/:7100"
  InputDevices "/dev/gpmdata"
  InputDevices "/dev/input/mice"
EndSection

Section "ServerFlags"
  Option       "AllowMouseOpenFail" "on"
EndSection

Section "Module"
  Load         "dbe"
  Load         "type1"
  Load         "freetype"
  Load         "extmod"
  Load         "glx"
  Load         "v4l"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "kbd"
  Identifier   "Keyboard[0]"
  Option       "Protocol" "Standard"
  Option       "XkbLayout" "se"
  Option       "XkbModel" "pc105"
  Option       "XkbRules" "xfree86"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "synaptics"
  Identifier   "Mouse[1]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "Emulate3Buttons" "on"
  Option       "HorizScrollDelta" "0"
  Option       "InputFashion" "Mouse"
  Option       "Name" "Synaptics;Touchpad"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "SHMConfig" "on"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
  Driver       "mouse"
  Identifier   "Mouse[3]"
  Option       "Buttons" "5"
  Option       "Device" "/dev/input/mice"
  Option       "Name" "ImPS/2 Generic Wheel Mouse"
  Option       "Protocol" "explorerps/2"
  Option       "Vendor" "Sysp"
  Option       "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "Monitor"
  DisplaySize  331 207
  HorizSync    30-62
  Identifier   "Monitor[0]"
  ModelName    "AUO LCD MONITOR"
  Option       "DPMS"
  VendorName   "AUO"
  VertRefresh  43-60
  UseModes     "Modes[0]"
EndSection

Section "Modes"
  Identifier   "Modes[0]"
  Modeline "1280x800" 69.75 1280 1328 1360 1440 800 803 809 823
EndSection

Section "Screen"
  DefaultDepth 24
  SubSection "Display"
    Depth      15
    Modes      "1280x800"
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      16
    Modes      "1280x800"
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      24
    Modes      "1280x800"
  EndSubSection
  SubSection "Display"
    Depth      8
    Modes      "1280x800"
  EndSubSection
  Device       "Device[0]"
  Identifier   "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
EndSection

Section "Device"
  BoardName    "Radeon XPRESS 200M 5975 (PCIE)"
  BusID        "1:5:0"
  Driver       "radeon"
  Identifier   "Device[0]"
  Option       "CRT2HSync" "31-48"
  Option       "CRT2Position" "Clone"
  Option       "SaXDualMonitorVendor" "--> VESA"
  Option       "SaXDualOrientation" "LeftOf"
  Option       "SaXDualResolution" "1024x768"
  Option       "SaXDualVSync" "50-60"
  Option       "CRT2VRefresh" "50-60"
  Option       "IgnoreEDID" "yes"
  Option       "MergedFB" "yes"
  Option       "SaXDualHSync" "31-48"
  Option       "MetaModes" "1280x800,1024x768;1024x768,1024x768"
  Option       "SaXDualHead" ""
  Option       "SaXDualMode" "Clone"
  Option       "SaXDualMonitorModel" "1024X768@60HZ"
  VendorName   "ATI"
EndSection

Section "ServerLayout"
  Identifier   "Layout[all]"
  InputDevice  "Keyboard[0]" "CoreKeyboard"
  InputDevice  "Mouse[1]" "CorePointer"
  InputDevice  "Mouse[3]" "SendCoreEvents"
  Option       "Clone" "off"
  Option       "Xinerama" "off"
  Screen       "Screen[0]"
EndSection

Section "DRI"
    Group      "video"
    Mode       0660
EndSection

Section "Extensions"
EndSection

« Last Edit: June 10, 2007, 11:44:50 am by OldNoob » Logged
Masta
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 725



« Reply #16 on: June 10, 2007, 11:48:37 am »

The Suse working xorg.conf might have been the trick, simply using it and adjust the fonts locations and such accordingly to VL. But I have a card that sometimes is tricky too.

Quote
What I did was install VL, using the vesa driver. Then install the ATI driver that's suitable for my card. After that gets installed, I then edit xorg.conf to replace vesa with fglrx. ALso some cards seem to need Load "GLcore" in the modules section (check my spelling on that glcore, I can't recall right off if the C needs to be capitol too).
I then log out, go to terminal and log in root. Switch to init 3, wait a few seconds, then switch to init 4. That seems to get me back into desktop. Then , before testing anything 3D, I logout, reboot machine. Upon that login, I have working 3D.
Try this, and see if it works for you.

I have never seen that aticonfig tool worth a lick for my card, so manual editing of xorg is needed. I also use the 8.30.3.run. In some cases this driver doesn't work well with some kernel version (all of VL  prebuilts though, no custom), so I then use the 8.36.5 driver. Both of which I get from ati.amd.com.  There is a handy card selection thing there making it much easier to find the right driver for my card.

P.S. There is now a version 8.37.6 driver listed on ati.amd.com, since I was last there.
« Last Edit: June 10, 2007, 11:50:34 am by Masta » Logged
OldNoob
Member
*
Posts: 20


« Reply #17 on: June 11, 2007, 10:01:33 am »

Hello everybody!

It's a real pleasure to read an Xorg.0.log without errors from a working system, seems that upgrading X11 to 7.2 was the solution, the card was detected as xpress 1100, then even ati's installer couldn't go wrong.

Some cleaning in the messed up xorg.conf was of course necessary, then everything (?) was great. Grin Grin Grin
Logged
Masta
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 725



« Reply #18 on: June 11, 2007, 12:03:53 pm »

 Cool cool  Cool
Will put that into the handy dandy notebook  Smiley
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!