VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: 1st attempt at package for repository (aborted)  (Read 5643 times)

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
1st attempt at package for repository (aborted)
« on: June 15, 2007, 10:01:04 am »

As I recently had to reinstall Vec 5.8 and require wine. And as wine 0.9.39 is out but 0.9.29 is the most recent available on the repository; I thought I would try to make a repository grade package. I have successfully built this before but I have compile errors.

Code: [Select]
configure: WARNING: Wine will be build without OpenGL or Direct3D support
configure: WARNING: because something is wrong with the OpenGL setup:
configure: WARNING: /usr/X11R6/lib/libGL.a is present on your system.
This probably prevents linking to OpenGL. Try deleting the file and restarting configure.

Is deleting /usr/X11R6/lib/libGL.a a wise course of action?

<edit>
I renamed /usr/X11R6/lib/libGL.a to /usr/X11R6/lib/Backup_libGL.a
but now get
Quote
configure: WARNING: Wine will be build without OpenGL or Direct3D support
configure: WARNING: because something is wrong with the OpenGL setup:
configure: WARNING: No OpenGL library found on this system.

I've been having problems with an ATI card
http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=3304.0
and I'm thinking maybe I should'nt try to build this for the repository!

« Last Edit: June 15, 2007, 10:58:44 am by InTheWoods »
Logged

blurymind

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1082
Re: 1st attempt at package for repository
« Reply #1 on: June 15, 2007, 10:13:34 am »

there is a 0.9.37 package at the repo.Not sure if has open GL enabled.
Logged
status: playing around with new tablet and learning to 3d :p
google page :  http://blurymind.googlepages.com
DA PAGE :  http://www.blurymind.deviantart.com/

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: 1st attempt at package for repository
« Reply #2 on: June 15, 2007, 10:27:23 am »


Quote
there is a 0.9.37 package at the repo.Not sure if has open GL enabled.

So creating a package for wine isn't as urgent as I thought.
but while were on the subject I updated my /etc/slapt-get/slapt-getrc file to the one posted here
http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=1219.0
updated gslapt and still only see wine 0.9.29.

Where are you getting this from?
Logged

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: 1st attempt at package for repository
« Reply #3 on: June 15, 2007, 10:31:59 am »

Wine 0.9.37 is in the testing repo. Add this to your slapt-getrc:

SOURCE=ftp://ftp.osuosl.org/pub/vectorlinux/veclinux-5.8/testing/
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: 1st attempt at package for repository
« Reply #4 on: June 15, 2007, 10:58:18 am »


Thanks!

Got it.

I will try my hand at something else later.

Logged

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: 1st attempt at package for repository
« Reply #5 on: June 15, 2007, 02:08:13 pm »


Thanks!

Got it.

I will try my hand at something else later.



Sure thing.
By the way, let us know if that package works correctly, so it can be moved to the extra/ repo.  :)
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #6 on: June 15, 2007, 02:09:59 pm »

I tried the test package in the repository and wanted to respond in a post requesting test results.
I can't find that post ( it was here earlier today so it did not dissappear in the clean up) so I will relate my experiences here.
Code: [Select]
Installing IE 6
  Initializing
  Creating Wine Prefix
Wine has detected that you probably have a buggy version
of libXrender.so .  Because of this client side font rendering
will be disabled.  Please upgrade this library.
Wine has detected that you probably have a buggy version
of libXrender.so .  Because of this client side font rendering
will be disabled.  Please upgrade this library.
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  1 (X_CreateWindow)
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  15
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  1 (X_CreateWindow)
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  15
Your wine does not have wineprefixcreate installed. Maybe you are running an old Wine version. Try to update it to the latest version.

I got this error trying to install IEs4Linux. The bit about libXrender.so also appeared during the wine install.
This may be unique to my system because the other wine packages yielded the same errors while the wine 0.9.39 package I compiled myself did not.
Logged

JohnB316

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1346
  • Registered Linux User #386728
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #7 on: June 15, 2007, 08:22:25 pm »

Was the package of wine that's in testing built on a box with proprietary ATI or Nvidia video drivers? Those kinds of errors can creep up when stuff is built on a box using proprietary video drivers.

FWIW,
John
Logged
VL 6.0 SOHO latest alpha on one box, VL 5.9 Lite on the other.

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #8 on: June 16, 2007, 01:42:55 am »

Was the package of wine that's in testing built on a box with proprietary ATI or Nvidia video drivers? Those kinds of errors can creep up when stuff is built on a box using proprietary video drivers.

FWIW,
John

Nope, it was built on a "clean" VL installation, no proprietary drivers installed.
I may as well build a new package with the latest release since this one isn't working properly...
Logged

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #9 on: June 16, 2007, 05:03:36 pm »

InTheWoods, there is a new Wine build in the testing repos (0.9.39):

http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=3375.0

I built it explicitly enabling OpenGL support, on a clean installation of VL.
Please let us know if it works for you.  :)
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #10 on: June 17, 2007, 01:56:19 pm »


Your new package works fine Eauster. No installation errors when installing IEs4linux.

Quote
Was the package of wine that's in testing built on a box with proprietary ATI or Nvidia video drivers? Those kinds of errors can creep up when stuff is built on a box using proprietary video drivers.

My box does have proprietary ATI video drivers on it. From your comment I take it that I shouldn't try to build anything other than personal packages on it with my present set up?

Logged

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #11 on: June 17, 2007, 03:29:16 pm »

Quote from: InTheWoods
From your comment I take it that I shouldn't try to build anything other than personal packages on it with my present set up?

Yeah, if its for the repo, then you should use a "vanilla" VL setup, no extras.
ATI and Nvidia use modified OpenGL libraries and headers, and the can interfere when building apps that expect to find the original ones, not modified ones.

BTW, do you get any library related errors like what nightflier was experiencing:

http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=3375.msg21199#msg21199
Logged

InTheWoods

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 302
Re: 1st attempt at package for repository (aborted)
« Reply #12 on: June 17, 2007, 04:19:23 pm »

Ive replied in the thread you posted above.
Logged