VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: installing Netgear MA101 USB wifi card (Atmel AT76C5XXx WLAN chip)  (Read 3077 times)

Maniqui

  • Member
  • *
  • Posts: 19

Hi all,

after achieved to install VL 5.8 Standard Gold, I have a new challenge: make he Netgear MA101 USB wifi card work in VL.
What I know:
- the card works fine
- the card works in Xubuntu Linux (I was able to connect to the internet using this card with Xubuntu Live CD)
- the USB ports works fine
- when I run 'lsusb' as root, it displays:
Bus 1 Device 2: ID 0864:4102 NetGear, Inc. MA101 802.11b Adapter
- it is the Rev. B of this card.

Homepage of the Open Source driver:
http://atmelwlandriver.sourceforge.net/
A HOW-TO
http://atmelwlandriver.sourceforge.net/howto/
Download page:
http://atmelwlandriver.sourceforge.net/downloads.html

Right now, I'm stucked.

What I have already done:

- I have download the latest version of the driver at SourceForge. That is:
atmelwlandriver-3.4.1.1  (July 22, 2005)
- I have followed the steps (not all yet) from the README (you can take a look here: http://pastebin.com/933145)

- more precisely: I'm at the STEP 1... so far, I have recompiled the kernel but I still have to put it in the /root folder.

I'm posting both for help/advices (please, take a look at the README) and to make a "journal" of the process.

BTW: for some unknown reason (not sure if it's related to all the things I have done to my clean VL install just to try to install the NetGear card), I have lost the VL-HOT capabilities for USB pendrives... :(
If I connect a pendrive, it appears if I type "lsusb" or "dmesg", but it's not listed on /dev/ nor with "fdisk -l", so I can't mount it.








Logged