Please support VectorLinux!

Author Topic: installing msttf fonts  (Read 2324 times)

ramesh

  • Member
  • *
  • Posts: 67
installing msttf fonts
« on: July 09, 2007, 10:40:34 pm »
Hi All,

How to install msttf fonts in VL 5.8 standard  ?

tomh38

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 913
Re: installing msttf fonts
« Reply #1 on: July 10, 2007, 05:59:26 am »
I think the package you want is here:  http://www.linuxpackages.net/download.php?id=9788 (it's the MS core web fonts packaged for Slackware 11).
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones." - Linus Torvalds, April 1991

ramesh

  • Member
  • *
  • Posts: 67
Re: installing msttf fonts
« Reply #2 on: July 10, 2007, 07:37:49 am »
Dear tomh38,

Downloaded the .tar gz file but how to install it  ?
  Plz help

newt

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1132
Re: installing msttf fonts
« Reply #3 on: July 10, 2007, 07:50:54 am »
Looks like it's a .tgz which means you can simply install it.  Open a terminal, su to root, issue 'installpkg name_of_package.tgz' and that should do it.

HTH

exeterdad

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2046
Re: installing msttf fonts
« Reply #4 on: July 10, 2007, 10:34:09 am »
Or if you're still using Xfce.  You can simply right click the package and then select "Install Package".

This is kinda fun!  We're quickly rebuilding our missing documentation.  lol

ramesh

  • Member
  • *
  • Posts: 67
Re: installing msttf fonts
« Reply #5 on: July 10, 2007, 03:25:25 pm »
Dear exeterdad,

Followed your suggestions.  But cant see the fonts in the OOwriter font list.

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: installing msttf fonts
« Reply #6 on: July 10, 2007, 06:55:29 pm »
If the fonts wound up in /usr/X11R6/lib/fonts/TTF, as root you need to run
fc-cache
before the fonts will be usable in OOo.

If they're in your ~/.fonts directory, you still have to run fc-cache but can do it as user.

You may have to restart X before the fonts show up. I'm not sure about that.
--GrannyGeek
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller