Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  


Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: troubles in VL5.8 for celeron 333  (Read 1712 times)


  • Member
  • *
  • Posts: 2
troubles in VL5.8 for celeron 333
« on: July 20, 2007, 10:41:37 am »

I´m writing from Mexico
I´m new in vector linux, i can´t install this, i do no what´s wrong, this mi procedure:

1. download  the .iso
2. check in md5 and results positive
3. insert cd
4. open the first option and return
5. return on instalation for default
6. choose keymap español
7. chose check files
8. use fdisk for partition and make it
9. install

and when it´s running appears one messege who says

the instalation has been suspended
file currupted or not space on disk

i write probepartition
and appears a messege who says it´s different the place for begining the clusters primary and logic, and diferent location whit parameters on coordination in (x,y) clusters.

i don´t understand

i used g-parted for make a disklabel whit dos
and i have a message who says
the indicator for clusters on disklabel can be problematic
for fdisk or cdisk

but nothing

i try whit soho and standar edition

i used primary and logic partitions

i used gparted

but nothing

my machine is old celeron (mendocino) 333mhz, 256mhz on ram, 10gb on hd, and a sis530 motherboard whit usb 1.0 on pci, network lan, and modem 536ep v.91 win chipset

i wil aprecciate any help


  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1874
Re: troubles in VL5.8 for celeron 333
« Reply #1 on: July 20, 2007, 11:11:28 am »

Are you using the whole disk or dual booting?

If you are using the whole disk use cfdisk or fdisk to setup.



  • Member
  • *
  • Posts: 2
Re: troubles in VL5.8 for celeron 333
« Reply #2 on: July 20, 2007, 12:29:57 pm »

i used fdisk
and cfdisk

but persist the problem


  • Packager
  • Vectorite
  • ****
  • Posts: 118
Re: troubles in VL5.8 for celeron 333
« Reply #3 on: July 25, 2007, 04:18:30 am »

Ok. First of all, do not change keymap. Use default, US-English - it may save you from many troubles.

Use fdisk to wipe all, that is on disk, start with zero partition table and try to rerun.
Try not to return after repartitioning the hdd, but reboot - in some weird cases that may help.

Then, does the installer unpack something on your disk, is some progress made before error appears?
And, have you tried to use another CD-ROM for installing? Maybe this one has a specific problems.
Running silent, running deep