VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: No Sound under certain games.  (Read 17670 times)

Karnizero

  • Member
  • *
  • Posts: 3
No Sound under certain games.
« on: August 19, 2007, 04:46:05 am »

I was just trying out some of my favouryte games (basicaly FPSs), but i realize that some of them has no sound.
Those games were trying to use a device (/dev/pcm), but this not exists.
My Sound card is the typical Realtek AC'97, but i dunno what is the exact device onto /dev use the sound card.

┬┐Can I tell Quake2 (for example) to use ESD or ALSA or someone else?
The exact error returned by Quake 2 (or quake3 or some other games) is "/dev/pcm" not found (basically, that device does not exists: ls /dev/pcm: not found)

Thanks :D
Logged

The Headacher

  • Louder than you
  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1553
  • I like the bass to go BOOM!
    • Multimedia on VL (work in progress)
Re: No Sound under certain games.
« Reply #1 on: August 19, 2007, 07:23:30 am »

Apparently oss uses /dev/dsp nowadays. perhaps a symlink can work? try
Code: [Select]
ln -s /dev/dsp /dev/pcmThere must be a way to start those games so it uses alsa, but that should be documented somewhere in their documentation. As for esd, it's evil and I would rather not have to use that.
Logged
Most music on my soundcloud page was arranged in programs running on VL.

Karnizero

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: No Sound under certain games.
« Reply #2 on: August 19, 2007, 08:59:14 am »

Thanks I will try. :D
Logged