VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Help! - Mouse Ps2 not detected  (Read 2795 times)

psiwoods

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Help! - Mouse Ps2 not detected
« on: September 10, 2007, 08:17:12 am »

Hi... sorry my english is not god.
I installed VL 5.8 SOHO in my PC:

Celeron 500Mhz
RAM 265 Mb
MOuse PS/2 (optical)
Wireless (chip atheros)

all ok... but i have a "little" problem: MY MOUSE IS NOT DETECTED... i don't no... i've probe vasm... i've edit xorg.conf and i can probe but nothing work.

In debian (and ubuntu) my xorg.conf say:

Mouse: PS/2 Explorer

Any sugestion?

Thanks... (and sorry again, i speak a very limited english)

Logged

lagagnon

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1922
Re: Help! - Mouse Ps2 not detected
« Reply #1 on: September 10, 2007, 11:34:25 am »

First doulbe check that the mouse cable is inserted correctly into the back of the PC and that there are no bent pins on the mouse cable connector.

Next check that your Mouse stanza in your /etc/X11/xorg.conf file looks something like this:

Section "InputDevice"
Identifier  "Mouse0"
Driver      "mouse"
Option      "Protocol" "auto"
Option      "Device" "/dev/mouse"
Option      "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Logged
"As people become more intelligent they care less for preachers and more for teachers". Robert G. Ingersoll