VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: [SOLVED] Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?  (Read 3674 times)

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9

I installed it using the ndiswrapper and it installed fine. it can pull my mac address but wont pull my ipaddress to save my life. any help?
« Last Edit: November 20, 2007, 08:39:45 pm by JohnB316 »
Logged

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1869
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #1 on: November 18, 2007, 07:21:53 am »

Please more information:

What version if VL?

Did you follow the howto's?

What is pulling a MAC address? Are you refering to the Access point?

Results of lsmod, ifconfig -a?

Did you use iwlist, or iwconfig?

Without these type of questions answered it is hard to help.

Bigpaws
Logged

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #2 on: November 18, 2007, 11:15:57 am »

Yes i followed the howto. I am using VL 5.8. My wireless device is pulling the mac and connecting to my router just no IP
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #3 on: November 18, 2007, 11:28:10 am »

try running "dhcpcd wlan0" after your wireless is setup to get an address
Logged

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #4 on: November 18, 2007, 12:48:51 pm »

Already tried that dhcpcd doesn't work.
Logged

uelsk8s

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2504
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #5 on: November 18, 2007, 12:54:38 pm »

Already tried that dhcpcd doesn't work.
can you give a little more info?
what is the out put of "dhcpcd wlan0"?
what is the output of "iwconfig"?
what is the output of "ifconfig -a"?

Thanks,
Uelsk8s
Logged

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #6 on: November 18, 2007, 01:10:19 pm »

i get no output when i do those i think something is wrong with my install so i am reinstalling
Logged

lagagnon

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1922
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #7 on: November 18, 2007, 01:55:38 pm »

i get no output when i do those i think something is wrong with my install so i am reinstalling

You have to run those commands as root. Did you do that?
Logged
"As people become more intelligent they care less for preachers and more for teachers". Robert G. Ingersoll

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #8 on: November 18, 2007, 02:02:38 pm »

yes i did that. I am not a complete noob. I have used many other distros and never had this problem.
Logged

lagagnon

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1922
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #9 on: November 18, 2007, 05:27:20 pm »

OK. I guess something serious is amiss with your install if you get no output from any of those commands. I think you are right in that you probably need to re-install. Make sure you check your download with md5sum if you haven't already done so and then come back here if you still have wireless problems after your re-install. Good luck.
Logged
"As people become more intelligent they care less for preachers and more for teachers". Robert G. Ingersoll

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #10 on: November 19, 2007, 06:00:19 pm »

still having the same issue. it will connect to my router because my other computer can see it on the router. but it still wont pull an ip address.
Logged

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1869
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #11 on: November 19, 2007, 06:19:41 pm »

What type of security?

Bigpaws
Logged

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #12 on: November 20, 2007, 05:08:39 am »

the only security is my router is closed only to the mac addresses i have listed in it. and i have made sure that the mac on the card i am using is in it.
Logged

trippfan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Using a wireless netgear wg111v2 usb adapter problem. please help?
« Reply #13 on: November 20, 2007, 06:00:34 am »

Thanks for all the input you guys. This morning i did some work configuring something and did some work and fixed the problem. I am now online and using vector linux on my desktop.
Logged