VectorLinux
August 22, 2014, 09:15:44 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Very Newbie Question: Screen Size - SOLVED!  (Read 3355 times)
Martin109
Vectorite
***
Posts: 289


« Reply #15 on: March 21, 2008, 09:28:59 am »

Thanks.

OK, made sure I've done a restart, and still no change.
Logged

Compaq Armada E500, i686 Pentium III, 512Mb RAM, 3.2 Gb HDD, running Vector Linux 5.9 Standard

Fujitsu Lifebook, i686 Pentium M, 1.7 GHz, 1028Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard

Compaq Evo, i686 Pentium M, 1.4 GHz, 512Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2874


WWW
« Reply #16 on: March 21, 2008, 01:40:32 pm »

Let me make sure I'm clear on this.  Did you change:

Code:
Subsection “Display”
   Viewport    0 0
   Depth        24
   Modes  “1280x1024”   “1024x768”  “800x600”  “640x480”
EndSubSection

to:

Code:
Subsection “Display”
   Viewport    0 0
   Depth        24
   Modes   “1024x768”  “800x600”  “640x480”
EndSubSection

Huh?

If so I'm fresh out of ideas.  My chipset is absolutely identical to yours, I had an absolutely identical problem, and I solved it the way I described.

Tell you what:  Confirm that you've made the above change.  If that doesn't do it send me a private message with your e-mail address and I'll mail you my complete xorg.conf file.  Maybe there is something in there I'm missing that I changed but forgot about.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
Martin109
Vectorite
***
Posts: 289


« Reply #17 on: March 21, 2008, 01:47:03 pm »

Let me make sure I'm clear on this.  Did you change:

Code:
Subsection “Display”
   Viewport    0 0
   Depth        24
   Modes  “1280x1024”   “1024x768”  “800x600”  “640x480”
EndSubSection

to:

Code:
Subsection “Display”
   Viewport    0 0
   Depth        24
   Modes   “1024x768”  “800x600”  “640x480”
EndSubSection

Huh?

If so I'm fresh out of ideas.  My chipset is absolutely identical to yours, I had an absolutely identical problem, and I solved it the way I described.

Tell you what:  Confirm that you've made the above change.  If that doesn't do it send me a private message with your e-mail address and I'll mail you my complete xorg.conf file.  Maybe there is something in there I'm missing that I changed but forgot about.

Yes, that's the change I made.

I'll PM you.
Logged

Compaq Armada E500, i686 Pentium III, 512Mb RAM, 3.2 Gb HDD, running Vector Linux 5.9 Standard

Fujitsu Lifebook, i686 Pentium M, 1.7 GHz, 1028Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard

Compaq Evo, i686 Pentium M, 1.4 GHz, 512Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2874


WWW
« Reply #18 on: March 22, 2008, 06:15:44 pm »

I sent the xorg.conf file from my system to the second e-mail address you sent.  Let us know if that worked.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 4019



« Reply #19 on: March 23, 2008, 04:02:17 am »

Internal Support Resolution Colors Support
Full Screen 1024 x 768 64K colors
Smaller Image 640 x 480 16.7M colors
Smaller Image 800 x 600 16.7M colors
Virtual Display Mode 1280 x 1024 256 colors

According to this, it maxes out at 800x600 when using 24 bit color. Try changing the "Depth" value to 16.
Logged
Martin109
Vectorite
***
Posts: 289


« Reply #20 on: March 23, 2008, 04:43:15 am »

Internal Support Resolution Colors Support
Full Screen 1024 x 768 64K colors
Smaller Image 640 x 480 16.7M colors
Smaller Image 800 x 600 16.7M colors
Virtual Display Mode 1280 x 1024 256 colors

According to this, it maxes out at 800x600 when using 24 bit color. Try changing the "Depth" value to 16.

Thank you!  That has sorted it.

Many thanks to all who helped.

Caitlyn, I received your xorg.conf file and will look at it with interest to see what I can learn.  Looks like I don't actually have to use it though.
Logged

Compaq Armada E500, i686 Pentium III, 512Mb RAM, 3.2 Gb HDD, running Vector Linux 5.9 Standard

Fujitsu Lifebook, i686 Pentium M, 1.7 GHz, 1028Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard

Compaq Evo, i686 Pentium M, 1.4 GHz, 512Mb RAM, 40 Gb HDD, running Vector Linux 6.0 Standard
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2874


WWW
« Reply #21 on: March 23, 2008, 09:17:53 am »

Great!  My system does support 1024x768x24 so I probably have more video memory than you do.

I'm glad you got it fixed.

-Cait
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!