VectorLinux
September 01, 2014, 10:16:16 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Pidgin: disconnects right after the account is enabled  (Read 2192 times)
fuelinux
Member
*
Posts: 52



« on: March 25, 2008, 06:00:21 am »

Hello vectorians Smiley glad to be here

So I have installed VL5.8 Std on my machine at office. removed Gaim, downloaded Pidgin 2.4.0, built it from source (installed with no complaints). When I run it, Pidgin oofers to enable my account (Yahoo ID) and then displays message in main window (tittle - Buddy List)

"****** disconnected. Could not establish a connection with server:
Access denied: HTTP proxy server doesn't forbids port 8080 tunneling"


As far as I can judge, my internet works OK (typing from that machine, actually). proxy server address (and port #8080) is correct, I suppose. Ofcourse the address is Pidgin's settings too. No error messages in terminal as well while running programm.

hmmm... I dont know, what kind of info could I provide. if there will be anything to help you to help me, just bother me Cheesy
Logged

Vector Linux 5.8 Standard
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1847


« Reply #1 on: March 25, 2008, 10:49:12 am »

Look at the logs on the proxy server. It looks like that
is where the problem is.

Looks like an answer is at the developers site:

http://developer.pidgin.im/ticket/496

Bigpaws
Logged
fuelinux
Member
*
Posts: 52



« Reply #2 on: March 25, 2008, 11:50:18 am »

Bigpaws, thank you for the link. I hate to ask questions not looking at all the sources of info first. My bad Cheesy
I'll give it a try when I get to my office and post the results.

edit -------------------------------

Still no solution. Proxy settings at our office network only allow http traffic to go through port #8080. But seems like the problem is in Pidgin's implementation of http traffic in yahoo messenger's case. So I think, Pidgin is not for me in this particular case.
Seems like it's common problem for Pidgin on yahoo + proxy .



Could anybody advice any chat client for yahoo?
I downloaded official YM from http://messenger.yahoo.com/unix.php (FreeBSD Installation). Running 'installpkg <filemane>' resulted in message "file has no description". Files where put in various locations (some even in ./  Shocked). Needless to say, I've been unable to run YM. I understand, it's a BSD package and I've issued Slackware install command. I just tried. Is there any workaround on the matter?


//edit

I think there is something weird with my LAN's proxy server
I have installed GyachE Improved 1.1.0. It runs, but when I try to connect to yahoo it issues a message
** Could not connect to Yahoo! [ Error connecting via proxy.  Proxy replied: 'HTTP/1.0 403 Forbidden' ] **
How is it possible to navigate internet and not being able to connect to yahoo using chat client? I'm kinda stuck


/Solved

OK, my sollution is to download Yahoo messenger's RPM from http://messenger.yahoo.com/unix.php (RH9 file), cd to directory where the file was put, issue command rpm2tgz <downloaded *.RPM file>, then installpkg <resulted *.tgz file>
just ignore the "warning"

WARNING: Non-standard package name

.-----.-----------------------------------------------------------------------.
| 1/1 | Installing rh9.ymessenger-1.0.4-1.i386.tgz                       |
'-----'-----------------------------------------------------------------------'
WARNING: Package has no description.

issue following /opt/ymessenger/bin/ymessenger
enjoy YM v.1.0.4 (yeah, seems like linux community is on lower range in Yahoo's priorities) Angry

Note: Attempt to change tabs (at the bootom of main window) resulted in Segmentation fault (I have no idea what it is Cheesy) and the program was closed. I just turned Content Bar and Search Bar off.
« Last Edit: March 27, 2008, 01:18:30 am by fuelinux » Logged

Vector Linux 5.8 Standard
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!