VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 2 [3]

Author Topic: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread  (Read 20505 times)

Mihail121-tera

  • Member
  • *
  • Posts: 27
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #30 on: April 06, 2008, 05:00:16 am »

Just a small question before I install it. Which version of XOrg or XFree86 is used? thx
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #31 on: April 06, 2008, 05:45:39 am »

Here is the output from "X -version"
Code: [Select]
X.Org X Server 1.4.0
Release Date: 5 September 2007
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 12.0 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux vector.linux.net 2.6.22.14 #1 SMP PREEMPT Sun Nov 25 19:27:11 MST 2007 i686
Build Date: 18 October 2007  06:06:36PM
Logged

kultex

  • Member
  • *
  • Posts: 34
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #32 on: April 06, 2008, 02:37:32 pm »

nightflier - I posted the i810 problem here http://www.vectorlinux.com/forum2/index.php?topic=5990.0 - everything I was reading today - it seems to be a problem of the new xorg-server - all the older intel chipsets seem to have problem with it.
VL 5.8 should work - I will test VL 5.8 with my compaq  next week.  - I just post my idea - I think, it would be a tragedy to exclude all the older intel chipsets from VL (speaking a a new enthusiast of VL) - would it be possible to have an older x on the cd - and all those, who have no  problems with it could upgrade later through the net?
I will see, if the problem will be also in ArchLinux (because it has also the latest packages)
Logged

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3217
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #33 on: April 06, 2008, 02:50:00 pm »

Anyone know a way to enable 3D on vl-light?
glxinfo | grep render returns this
Code: [Select]
direct rendering: No (if you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=berbose)
OpenGL render string: Mesa GLX Indirect
[code]
[/code]

kultex

  • Member
  • *
  • Posts: 34
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #35 on: April 14, 2008, 02:40:28 am »

the problem is solved
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4085
Re: VL-Light (5.9) Beta 3 Bug thread
« Reply #36 on: April 14, 2008, 04:28:22 am »

Logged
Pages: 1 2 [3]