VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: No internet, no network - Intel pro/100 ve [solved]  (Read 2002 times)

moonshinerat

  • Member
  • *
  • Posts: 6
No internet, no network - Intel pro/100 ve [solved]
« on: June 16, 2008, 11:13:49 am »

Afternoon everybody,

I have successfully installed Vector 5.9 Standard on seven machines now in two days. However, Ive got one machine that is refusing to get it's networking up and running. The card is an Intel Pro/100 ve and it is recognised on lspci. However, on ifconfig all I have is the loopback. I've noticed Caitlyn has had a similar problem with this chipset but hers was working to start with; this hasn't worked since install.

So far I have tried:

Code: [Select]
modprobe eepro100
/etc/rc.d/rc.network restart

along with uncommenting the appropriate lines in rc.modules.

XP and Slackware 12.1 are also on this machine and neither of them have this problem, both detect the DHCP without errors. When I try to start the network (from VASM on eth0) I just get "Starting network with DHCP ........ Failed" and no other errors.

Banging my head against a concrete wall with this one, please help.
« Last Edit: June 16, 2008, 01:09:52 pm by nightflier »
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4108
Re: No internet, no network - Intel pro/100 ve
« Reply #1 on: June 16, 2008, 11:34:12 am »

Try module e100
Logged

moonshinerat

  • Member
  • *
  • Posts: 6
Re: No internet, no network - Intel pro/100 ve
« Reply #2 on: June 16, 2008, 12:10:56 pm »

nightflier, that's done it!

Thanks mate, didn't see the e100 option in there.
Logged

Masta

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 725
Re: No internet, no network - Intel pro/100 ve [solved]
« Reply #3 on: June 16, 2008, 11:56:18 pm »

good deal. May we ask of you to edit the topic and add a [solved] ,please. This way others with similar problems can quickly find the solution. Thanks.
Logged