VectorLinux
November 20, 2014, 08:09:50 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: VL5.8 & Fujitsu scenic No boot  (Read 2070 times)
trauma
Member
*
Posts: 10


« on: June 10, 2008, 11:52:00 pm »

Hello.

I've tried to install VL5.8 to my old Fujitsu Siemens Scaleo but havn't succeeded.

 Celeron 766 MHz
 Samsung 40GB
 128MB
 Intel 815E integrated VGA
 Integrated AC97 audio
 Intel 82559ET LAN controller

5.1 works with no problem. 5.8 installs OK, but boot hangs after selecting linux gui/linux tui displaying only:

   Loading linux..................................................................
   BIOS data check successful

Trying to boot from the install disk prompt

   linux root=/dev/hda

gives a blank screen

 What to do???

  TRauma
« Last Edit: June 13, 2008, 10:31:38 am by trauma » Logged

TRauma
trauma
Member
*
Posts: 10


« Reply #1 on: June 11, 2008, 05:41:42 am »

Tried also 5.9. same result.

  TRauma
Logged

TRauma
rbistolfi
Packager
Vectorian
****
Posts: 2290


« Reply #2 on: June 11, 2008, 05:49:28 am »

You could try with the noacpi and noapic boot parameters.
Logged

"There is a concept which corrupts and upsets all others. I refer not to Evil, whose limited realm is that of ethics; I refer to the infinite."
Jorge Luis Borges, Avatars of the Tortoise.

--
Jumalauta!!
trauma
Member
*
Posts: 10


« Reply #3 on: June 11, 2008, 08:32:41 am »

I have tried those but no help.

  TRauma
Logged

TRauma
stumproot
Member
*
Posts: 1


« Reply #4 on: August 06, 2008, 11:32:42 pm »

Hello.

I've tried to install VL5.8 to my old Fujitsu Siemens Scaleo but havn't succeeded.

 Celeron 766 MHz
 Samsung 40GB
 128MB
 Intel 815E integrated VGA
 Integrated AC97 audio
 Intel 82559ET LAN controller

5.1 works with no problem. 5.8 installs OK, but boot hangs after selecting linux gui/linux tui displaying only:

   Loading linux..................................................................
   BIOS data check successful


I have a similar problem with my Fujitsu SCENICxS.
About the same specs but I have a pentium3 in mine.

My hangs after "BIOS data check successful"

Did you solve the problem?
Logged
trauma
Member
*
Posts: 10


« Reply #5 on: September 24, 2008, 07:10:52 am »

No i didnt.
It must be some hardware problem.
I found a similar motherboard and it works ok.

Windows works well on both systems.
Logged

TRauma
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!