VectorLinux
April 19, 2014, 03:32:08 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: [solved] vl 5.9 Login screen goes weird and reboots monitor repeatedly  (Read 1518 times)
AdriansonCrusoe
Member
*
Posts: 11


« on: June 29, 2008, 11:57:04 pm »

Installation on a HP Brio PII 128MB RAM was uneventful, computer was rebooted, I got the boot linux/linux tui/linux gui screen, selected linux, got the login screen, and before I can hardly enter a character a yellow line appears, which I can't read because immediately the screen turns half purple, half black, a clock appears, the monitor is switched on and off, and I have to turn off the PC.

I checked MD5 before burning the iso and let the installation CD check the files before installing.

Could it be a color depth issue? I selected 24bit, maybe it should have been 16bit?
« Last Edit: June 30, 2008, 11:31:50 am by AdriansonCrusoe » Logged
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1833


« Reply #1 on: June 30, 2008, 06:18:56 am »

It is more than likely the depth. Try 16 bit.

Bigpaws
Logged
AdriansonCrusoe
Member
*
Posts: 11


« Reply #2 on: June 30, 2008, 11:35:47 am »

I reinstalled VL and this time instead of manually setting color depth and resolution I chose de default VESA configuration. Everything is OK now, except VL didn't found a "isa pnp" driver for the sound system. Oh well.  Roll Eyes
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!