VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card  (Read 2588 times)

a973352

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« on: June 25, 2008, 01:04:04 am »

I just installed VL5.9-STD-Gold, but it won't find my wireless card. I have a Linksys WPC11 PCMCIA card. Here is what it said when I ran lspci

Code: [Select]
sh-3.1# lspci
00:00.0 Host bridge: ALi Corporation M1541 (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: ALi Corporation M1541 PCI to AGP Controller (rev 04)
00:07.0 ISA bridge: ALi Corporation M1533/M1535 PCI to ISA Bridge [Aladdin IV/V/V+] (rev 0a)
00:09.0 Multimedia audio controller: ESS Technology ES1969 Solo-1 Audiodrive (rev 02)
00:0a.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1211
00:0f.0 Communication controller: Agere Systems 56k WinModem (rev 01)
00:10.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev 20)
00:11.0 Bridge: ALi Corporation M7101 Power Management Controller [PMU] (rev 09)
00:14.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage LT Pro AGP-133 (rev dc)
sh-3.1#

I tried the VASM's hardware auto-detect utility, but it also didn't find my wireless card. What is wrong? This card worked fine in Windows. How do I use this card with Vector Linux? Please help. Thanks.
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« Reply #1 on: June 25, 2008, 01:48:30 am »

show us the lsusb, lsmod and lspcmcia....

btw, it seem there is few version of WPC11. Pls give us your version of wireless card too...
« Last Edit: June 25, 2008, 02:48:08 am by hata_ph »
Logged

a973352

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« Reply #2 on: June 25, 2008, 09:16:51 pm »

Here's the lsusb, lsmod and lspcmcia. Also, the version of my card I'm assuming is version 1.0 because there is no version printed anywhere on the card.

Code: [Select]
sh-3.1# lsusb
Bus 1 Device 2: ID 1043:8012 iCreate Technologies Corp.
Bus 1 Device 1: ID 0000:0000 
sh-3.1# lsmod
Module                  Size  Used by
freq_table              4768  0
snd_seq_midi            7200  0
snd_opl3_synth         13956  0
snd_seq_instr           7424  1 snd_opl3_synth
snd_seq_midi_emul       6912  1 snd_opl3_synth
snd_ainstr_fm           3072  1 snd_opl3_synth
lp                     10888  0
parport_pc             37092  1
parport                32072  2 lp,parport_pc
snd_seq_dummy           3716  0
snd_seq_oss            32128  0
snd_seq_midi_event      7168  2 snd_seq_midi,snd_seq_oss
snd_seq                48720  9 snd_seq_midi,snd_opl3_synth,snd_seq_instr,snd_seq_midi_emul,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_pcm_oss            38048  0
snd_mixer_oss          15232  1 snd_pcm_oss
snd_es1938             19108  2
gameport               12296  2 snd_es1938
snd_pcm                69764  2 snd_pcm_oss,snd_es1938
orinoco_cs             14596  1
orinoco                39060  1 orinoco_cs
snd_page_alloc          8712  1 snd_pcm
snd_opl3_lib            9600  2 snd_opl3_synth,snd_es1938
hermes                  7168  2 orinoco_cs,orinoco
snd_timer              19972  3 snd_seq,snd_pcm,snd_opl3_lib
snd_hwdep               7812  1 snd_opl3_lib
snd_mpu401_uart         7808  1 snd_es1938
snd_rawmidi            20128  2 snd_seq_midi,snd_mpu401_uart
snd_seq_device          7692  7 snd_seq_midi,snd_opl3_synth,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_opl3_lib,snd_rawmidi
snd                    45796  19 snd_opl3_synth,snd_seq_instr,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_es1938,snd_pcm,snd_opl3_lib,snd_timer,snd_hwdep,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device
shpchp                 30228  0
soundcore               7008  1 snd
serio_raw               6276  0
pci_hotplug            28616  1 shpchp
i2c_ali1535             6916  0
i2c_ali15x3             7556  0
i2c_core               20992  2 i2c_ali1535,i2c_ali15x3
ali_agp                 6400  1
agpgart                28108  1 ali_agp
joydev                  9152  0
evdev                   8704  0
sh-3.1# lspcmcia
Socket 0 Bridge:    [yenta_cardbus] (bus ID: 0000:00:0a.0)
Socket 0 Device 0: [orinoco_cs] (bus ID: 0.0)
sh-3.1#
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« Reply #3 on: June 26, 2008, 01:01:24 am »

Quote
orinoco_cs             14596  1
orinoco                39060  1 orinoco_cs

I think your wireless card module is loaded. Just try to run vwifi at the terminal......

Post your ifconfig and iwconfig too.....
Logged

a973352

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« Reply #4 on: June 28, 2008, 01:35:41 am »

I tried using vwifi to connect to my linksys router running with no security enabled. I cannot browse to the router or the internet. Here's my ifconfig, iwconfig, and vwifi.

Code: [Select]
sh-3.1# ifconfig
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:198 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:198 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:18703 (18.2 KiB)  TX bytes:18703 (18.2 KiB)

sh-3.1# iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      IEEE 802.11b  ESSID:"dd-wrt"  Nickname:"Prism  I"
          Mode:Managed  Frequency:2.437 GHz  Access Point: None   
          Bit Rate:11 Mb/s   Sensitivity:1/3 
          Retry limit:8   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:DBE9-1BA3-23   Security mode:open
          Power Management:off
          Link Quality=0/92  Signal level=138/153  Noise level=107/153
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:161  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:11  Invalid misc:0   Missed beacon:0

sh-3.1# vwifi
eth0
lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:198 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:198 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:18703 (18.2 KiB)  TX bytes:18703 (18.2 KiB)

sh-3.1#
Logged

hata_ph

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 3261
  • -- Just being myself --
Re: Can't Detect Linksys WPC11 Wireless Card
« Reply #5 on: June 28, 2008, 04:20:18 am »

try ifconfig eth0 up as root then ifconfig again...your ifconfig should show eth0 and lo
and then run vwifi again....

PS: from lspci it seem you don't have a wired network card, is that right?
Logged