VectorLinux
December 18, 2014, 02:45:13 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Print  
Author Topic: VectorLinux 6.0-alpha2- PRODUCT  (Read 43476 times)
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2876


WWW
« Reply #60 on: October 28, 2008, 03:17:04 pm »

Duplicated from the VL 6.0 Light thread.  I apologize to anyone who ends up reading this twice...

I'd like to request that two font packages from X.org be included:

font-adobe-100dpi
font-adobe-75dpi

These Type 1 fonts are important for some older apps that explicitly call fonts like Helvetica, Courier, or Times.  The package I am most familiar with is SIAG Office 3.6.1 which will not run without Helvetica.  I could package their Latin2 font kit, the SIAG solution for this, but it is actually a larger collection that the two packages above.  I'd rather go with the standard X package than create duplication.

For now I'm building the SIAG package with the above listed as dependencies.  The problem is that I know SIAG is hardly unique in this regard.

Regards,
Cait
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
toothandnail
Tester
Vectorian
****
Posts: 2527


« Reply #61 on: October 31, 2008, 08:50:29 am »

Just installed alpha 0.24. A few observations.

Things that are still not fixed. VasmCC is still missing. Gslapt menu entry does not work (no call to /sbin/vsuper in the .desktop). ALT-F2 is still broken. Vcpufeq is still missing - had to set throttling manually.

Nice to see k3b back. Trouble is, the routine to set permissions doesn't work - complains that kdesu is missing.

There are some odd doubled entries in /var/log/packages. As below:

 freetype-2.3.5-i486-1
 freetype-2.3.7-i586-1vl60

 libdvdcss-1.2~-i586-1vl60
 libdvdcss-1.2.9-i586-3gsb

 mc-4.6.1-i586-1vl60
 mc-4.6.2_pre1-i586-1vl60

 nano-2.0.7-i486-1
 nano-2.0.9-i586-1vl60

 pcmanfm-0.4.1.1-i586-1vl60
 pcmanfm-0.5-i586-1vl60

 texinfo-4.12-i586-1vl60
 texinfo-4.8-i486-1

 wget-1.11.1-i486-1
 wget-1.11.4-i586-1vl60

So far I've not hit any other problems. For an alpha, it is remarkably stable. I've already built a couple of packages under it.

One other thing. I notice that I'm unable to use the iso virtual file system under MC - attempting to open an iso file gets me this error:

Code:
Iconv not yet supported

This function is enabled in earlier VL versions.

paull
« Last Edit: October 31, 2008, 08:53:39 am by toothandnail » Logged
kidd
Packager
Vectorian
****
Posts: 682


« Reply #62 on: October 31, 2008, 09:24:18 am »

great stability , everything is working fine here  except the alt-f2 thing

m...
* ping is not installed?
« Last Edit: October 31, 2008, 10:46:24 am by kidd » Logged

toothandnail
Tester
Vectorian
****
Posts: 2527


« Reply #63 on: October 31, 2008, 12:29:06 pm »

great stability , everything is working fine here  except the alt-f2 thing

m...
* ping is not installed?


Smiley Hadn't noticed. But you're right., its not on the system.

Strange. In 5.9, it was in tcpip-0.17-i486-39. Some of the other utilities that were in that package are now in net-tools-1.60-i486-2. Not sure why there should be a shift of that sort.

Just as well I built mtr a couple of days ago Smiley

paul
Logged
vincent2
Vectorite
***
Posts: 410


« Reply #64 on: November 05, 2008, 01:18:21 am »

Bonjour!
Just Grabed http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-current/iso-test/VL6.0-STD-A0.25.iso ,installed on an old sharp Mebius PC-GP10-BM( pro Savage KN133 chipsets MB, athlon Xp1500+ cpu, 256 M ram,http://www.sharp.co.jp/products/pcgp10bm/index.html) laptop,
installation process went smoothly
Then desktop system gets hung/freeze from time to time(even no response from "ctrl+alt+Backspace/del"at all), Still can't figure out why,always have to press power switch to restart VL6.0alpha25  again and again.
After googling around,it suggested that Savage TwisterK IGP on most laptop could be quite buggy (lock system /dummy 's ususal syndrome )  I  set  (Option  "ShadowStatus"   "True") in /etc/X11/xorg.conf, desktop system gets  dummy less frequently , BUT STILL COULD EXPERIENCE SUDDEN DUMMY STATE/FREEZE.
I.m sure there's fixing commands  for the buggy savage TwisterK IGP,do  fix it up in next VL6.0 beta/standard!
Logged
toothandnail
Tester
Vectorian
****
Posts: 2527


« Reply #65 on: November 05, 2008, 07:40:58 am »

Just installed 0.28. Nice to see the old gksu interface available again - I was getting tired of having to use the mouse every time I wanted root access through it.

For some reason, Midnight Commander has reverted - last alpha had 4.6.2_pre1, this one is back to 4.6.1. Still doesn't support reading .iso files.

K3b setup now runs - great!

Leafpad still comes up in some enormous resolution. /etc/skel/.config/leafpad needs to be cleared.

Nearly forgot. The system menu has two entries for the taskmanager - one as Taskmanager, the other as XfceTaskmanager.

More later...

paul.
« Last Edit: November 05, 2008, 07:46:59 am by toothandnail » Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3195



« Reply #66 on: November 05, 2008, 08:52:43 am »

I did notice that... one of them seems to be lxtask (the LXDE task manager) while the other is well... the XFCE task manager
Logged

toothandnail
Tester
Vectorian
****
Posts: 2527


« Reply #67 on: November 09, 2008, 03:41:56 pm »

This may not apply by tomorrow, but I might as well mention it....

The Xfce 4.4.3 installed with alpha 0.30 has some serious sound problems. The alsa config ran during install (just tried a TUI install to check) and the sound card was correctly detected and configured. However, Settings Manager > Mixer Settings (which shows up as Sound in the settings manager panel) has only 'default' and no controls. No sound available.

Also no volume control in the task bar and no option to add one.

paul.
Logged
vincent2
Vectorite
***
Posts: 410


« Reply #68 on: November 10, 2008, 02:59:56 am »

Bonjour!
Still runing VL.6.0 on the installation from "VL6.0-STD-A0.25.iso", with "gslapt"  updated the system to the latest packages (9th Nov.)except kernels......
           
Running IGP of laptop on  Xfce4 ,X still gets hang/ locked from time to time on desktop..........

Should I try another install from VL6.0-STD-A0.31.iso? while i don't there's any packages differrances with my current VL6.0(updates to the latest with gslapt..           
Logged
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2876


WWW
« Reply #69 on: November 10, 2008, 11:43:09 am »

Upgrading all the packages with gslapt does NOT bring you to a0.31.  I would try the newer build.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
jasse
Member
*
Posts: 11


« Reply #70 on: November 10, 2008, 02:14:27 pm »

May I make a suggestion:

Make the login manager (I'm using the default) window max 600 pixels high,
or if it autodetects the monitor, make sure it doesn't make the window too high.

On my Aspire One, I don't see the upper part of the window.
I can barley see the buttons at the top.
Maybe it can't get the screen size right, but a login window don't need to be very big anyway.

Just a nit, but apperances counts ;-)
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3195



« Reply #71 on: November 10, 2008, 02:45:34 pm »

@ Jasse

Try running vxconf as root in a terminal... that should get you a better X setup... see if that helps
Logged

kidd
Packager
Vectorian
****
Posts: 682


« Reply #72 on: November 10, 2008, 02:54:15 pm »

On my Aspire One, I don't see the upper part of the window.

I have an AAO too!  Unfortunately, I haven't had enough time to repartition and try to install anything else there (I feel dumb, but I couldn't even get any bootable distro on my 256Mb flash drive)

How's your experience with AAO and vl? do they play well together?  Now that onelinux seems to be defunct, maybe we could give some marketing to VL towards AAO.

Logged

GrannyGeek
Packager
Vectorian
****
Posts: 2567


« Reply #73 on: November 10, 2008, 09:54:45 pm »

I have been running VL 6 Standard alpha 0.12 for several weeks. I noticed that VL6 a 0.31 is the latest version for download in the repo. I did download it but haven't installed it.

Are there enough changes to warrant going from 0.12 to 0.31? I can't test the graphical installer because my DVD drive is getting flaky and won't boot from home-burned CDs. I don't want to spend the time installing if the changes in the ISO itself are trivial apart from the GUI installer, especially if a beta is on the horizon.
--GrannyGeek
Logged

Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller
toothandnail
Tester
Vectorian
****
Posts: 2527


« Reply #74 on: November 10, 2008, 10:07:23 pm »

I have been running VL 6 Standard alpha 0.12 for several weeks. I noticed that VL6 a 0.31 is the latest version for download in the repo. I did download it but haven't installed it.

Are there enough changes to warrant going from 0.12 to 0.31? I can't test the graphical installer because my DVD drive is getting flaky and won't boot from home-burned CDs. I don't want to spend the time installing if the changes in the ISO itself are trivial apart from the GUI installer, especially if a beta is on the horizon.
--GrannyGeek

I would suggest not installing it. Sound support is broken, it has a new login manager (GDM?) which isn't wonderful, doesn't seem to have any access to xscreensaver, and is genrally a bit broken. Its also obsolete - 0.32 has just hit. I'll download it and try it, since I am testing the GUI installer, and I hope it may unbreak a few things....

Smiley 0.31 is a little bit too too alpha for general use....

paul.
Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!