VectorLinux
April 18, 2014, 12:39:33 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: wifi-radar replacement  (Read 2478 times)
nwtvctrlnx
Member
*
Posts: 6


« on: October 07, 2008, 04:20:25 am »

Hi,

I have 5.9 VL installed on my laptop and I am looking a for a xfce package for networking. I cannot get wifi-radar to work. When I try iwconfig at the prompt my wifi is wlan0. I am looking for a replacement for wifi-radar. Something that lists the available wifi connection in the area.  THanks
Logged
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3940



« Reply #1 on: October 07, 2008, 04:52:06 am »

Try adding "testing" to your gslapt repositories, update, then search for "wicd"

More info here: http://wicd.sourceforge.net/
Logged
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #2 on: October 07, 2008, 06:34:31 am »

Also check out this link.  It has some instruction I think you may need.
http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=7449.msg50839#msg50839

Remember to download dbus-python with GSlapt as well.
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
nwtvctrlnx
Member
*
Posts: 6


« Reply #3 on: October 07, 2008, 08:28:36 am »

Hi,

I am including my output from wifi-radar running from the menu. Thanks.

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/sbin/wifi-radar", line 1578, in <module>
    auto_profile_order = auto_profile_order.split( ',' )
AttributeError: 'list' object has no attribute 'split'
Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3206


-- Just being myself --


« Reply #4 on: October 07, 2008, 09:14:53 am »

I have the same problem before but I forgot how did I fix it.....
can you post what inside your /etc/wifi-radar/wifi-radar.conf?

http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=7499.0

BTW, there is a WICD for VL5.9 in testing repo. Maybe you want to have a try.

http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=7499.0
« Last Edit: October 07, 2008, 09:19:42 am by hata_ph » Logged
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2839



WWW
« Reply #5 on: October 07, 2008, 09:17:22 am »

Also, which version of wifi-radar are you trying to run?  Are you using the one from the VL iso (1.9.Cool or the updated version in the patches repo (1.9.9.?  If you're still running the original I'd install the upgrade or at the command line running gslapt.  That way if you're missing a dependency it will get installed.  1.9.9 also autodetects the wireless card.  1.9.8 does not.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
VLocity Linux 7.0-rc1

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video
VL 7.0 Light
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!