VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: (solved) Vector Linux lasted just over 10 days... I'm not sure what to do now.  (Read 1879 times)

I_See_Dead_Pixels

  • Member
  • *
  • Posts: 7

Hi all.

I'm a new linux user. I installed vector 5.9 on a fujitsu lifebook b2175. Everything was working fine until this morning. It used to boot to a logon screen where I could choose between xfce4, fluxbox, etc.  Once I log'd on, I would get to xfce4, etc.

Now, when I turn on the computer, I get another king of logon screen (the one with the ascii penguin). I log on either with root or any other userid... and then I get a small command menu where I can choose between:

Configuration: vasm
Package manager: slaptget, pkg
Network tools: ifconfig, host,
Editor: mcedit
Multimedia: alsamixer, play
Default x: startx
xfce4: startxfce4

I type in startxfce4 or startx, and I get a lot of things, such as:

Data incomplete in file /etc/x11/xorg.conf

Fatal server error: no screens found
waiting for x servers to begin accepting connections
giving up


etc...

I'm a total newb here. Any suggestions?
« Last Edit: October 31, 2008, 08:03:33 pm by I_See_Dead_Pixels »
Logged

overthere

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1364
Re: Vector Linux lasted just over 10 days... I'm not sure what to do now....
« Reply #1 on: October 30, 2008, 09:08:39 pm »

looks like the xorg.config file is corrupt and you are booting to a console login..login as root with your password and type vasm...and try reconfigureing xsystem...you will get a dialog box choose xwindow setup x-window gui system then choose xconfig setup xwindows useing text mode configurator...follow the prompts
hope that is helpfull
« Last Edit: October 30, 2008, 09:19:06 pm by overthere »
Logged
Everything Is Relative

jklslvch

  • Member
  • *
  • Posts: 33
Re: Vector Linux lasted just over 10 days... I'm not sure what to do now....
« Reply #2 on: October 31, 2008, 03:40:28 pm »

when u get to the ascii penguin login as root and type: vxconf
itll do most of the work for u if u pick autodetect or something like that
Logged

I_See_Dead_Pixels

  • Member
  • *
  • Posts: 7

Hi,

Thanks... that worked.

I wonder what may have corrupted the x.org config file. I really havent done anything.

thanks for the help.  Great forum.
Logged