Please support VectorLinux!

Author Topic: After Installation - No Desktop  (Read 2120 times)

timepilot

  • Member
  • *
  • Posts: 3
After Installation - No Desktop
« on: November 29, 2008, 10:01:17 pm »
I've installed many distros and after installing the OS the desktop fails to load.  ???

But when I run the OS from the live CD it works fine. Something in the installation process must be causing this.  :o 

No, it isn't the person sitting in front of the monitor  ;D

Has anyone else experienced this problem and have a solution to fix this problem?
I must admit the OS looks good but the idea of running it from a live cd isn't what I had in mind.  ;)

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1868
Re: After Installation - No Desktop
« Reply #1 on: November 29, 2008, 10:58:56 pm »
Please describe a little better. Is there a command prompt?
If so have you tried typing startx?

Bigpaws

timepilot

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: After Installation - No Desktop
« Reply #2 on: November 29, 2008, 11:45:15 pm »
Yes, there is a command prompt and I've typed "startx" but I get this error "Wait a Minute - try init 4". But after typing that it still doesn't load the desktop. But if I use the live cd and don't install the OS to the HD it loads the desktop.

bigpaws

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 1868
Re: After Installation - No Desktop
« Reply #3 on: November 29, 2008, 11:53:13 pm »
This is a guess butsounds like a video problem. What is the video chipset and how did
you setup during the install?

Bigpaws

timepilot

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: After Installation - No Desktop
« Reply #4 on: November 30, 2008, 11:18:12 pm »
The chip set is an Intel 845, but there wasn't any prompt for video configuration during the installation.  ???

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4072
Re: After Installation - No Desktop
« Reply #5 on: December 01, 2008, 06:23:16 am »
Try running "vasm > autosetup" and go through the hardware configuration again.