VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 7

Author Topic: The VL-hot thread  (Read 57090 times)

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: The VL-hot thread
« Reply #15 on: June 14, 2007, 01:07:43 pm »

Hi, Joe,

I'll find some time in the evening or over the weekend.  I have to dig it out from wherever it is -- fortunately I think I know where.

-Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
1.03 not quite there with FAT-12
« Reply #16 on: June 16, 2007, 11:38:10 am »

Hi, Joe,

Sorry to be the bearer of not so good news but---

1.  Inserted old memory card & got an appropriate icon
2.  I can read from and write to the card

That's all good.

When I tried to unmount (right mouse click on icon) I get:

Quote
[Unable to unmount "64M Volume":

A security policy in place prevents this sender from sending this message to this recipient, see message bus configuration file (rejected message had interface "org.freedesktop.Hal.Device.Volume" member "Unmount" error name "(unset)" destination "org.freedesktop.Hal")/quote]

It appears that I'd have to be root to unmount.

-Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: The VL-hot thread
« Reply #17 on: June 16, 2007, 11:43:36 am »

That is not the vl-hot icon then. It does not use hal at all. That must be hal showing that icon. If so, you should get 2 icons on KDE and 3 on XFCE, the hal icon and the vl-hot icon, plus the vl-hot unmount icon which is exclusive for xfce.
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: The VL-hot thread
« Reply #18 on: June 16, 2007, 11:56:37 am »

Caitlyn, are you using GNOME by any chance?
Logged

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: The VL-hot thread
« Reply #19 on: June 16, 2007, 12:19:39 pm »

No, Xfce 4.4.0.  I should point out the 4.4.0 was built with hal if I remember correctly.

OK, the VL-hot isn't giving me an icon at all.

-Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: The VL-hot thread
« Reply #20 on: June 16, 2007, 12:25:07 pm »

OK, I unmounted as root and the icon remained.  I removed the card and it disappeared.

I reinserted the card and got three icons:  two from vl-hot plus the one aforementioned icon.

The vl-hot unmount icon works correctly.  (Joe, when did you add audio cues?)  The hal icon remains but the two vl-hot icons disappear.  I remove the card and the last icon disappears.  I reinsert the card and I get three icons.

The card was inserted when I booted up this time.  It seems vl-hot doesn't provide icons for items that were in place at boot.

-Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

easuter

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2160
Re: The VL-hot thread
« Reply #21 on: June 16, 2007, 12:35:17 pm »

I think an Xfce build with HAL disabled might be in order ;D

Hal is probably interfering with VL-Hot's work.
Honestly, I don't know why the Xfce dev team shoved Hal support into Xfce 4.4 at the last minute like they did...  :-X

Logged

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: The VL-hot thread
« Reply #22 on: June 16, 2007, 01:06:10 pm »

Joe, when did you add audio cues?
Hehe, a few versions ago, and you should also get a nice popup message if you have libnotify and notification-daemon-xfce. Had to find some use for dbus, right?... ;D

The card was inserted when I booted up this time.  It seems vl-hot doesn't provide icons for items that were in place at boot.
It should, and it works for me. I am using the non-hal xfce build however, so it might conceivably be interference from hal.

I think an Xfce build with HAL disabled might be in order ;D
There always was one... I strongly insisted... ;D

http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-5.8/fixes/xfce-4.4.0-no-hal-i586-4vl58.tlz
http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-5.8/fixes/Thunar-0.8.0-no-hal-i586-4vl58.tlz
http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-5.8/fixes/xfprint-4.4.0-no-hal-i586-3vl58.tlz

Vec7 mentioned that 4.4.1 probably won't build without hal though. We should give it a good try anyway, I guess.
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: The VL-hot thread
« Reply #23 on: June 16, 2007, 01:38:20 pm »

Is someone working on building Xfce 4.4.1?  I was going to try it but I don't want to duplicate efforts.

-Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: The VL-hot thread
« Reply #24 on: June 16, 2007, 01:39:40 pm »

Vec7 built it.


EDIT: OK, doesn't seem to be in the 5.8 repo, but it is in the VL6 dev isos. So maybe a 5.8 package isn't done yet?
« Last Edit: June 16, 2007, 01:42:22 pm by Joe1962 »
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: The VL-hot thread
« Reply #25 on: June 18, 2007, 10:02:52 pm »

I installed the no-HAL XFce 4.4.0 plus Thunar and xfprint on my test machine today. What's different compared with the versions that come with VL 5.8 Standard Gold?

In the spirit of "if it ain't broke, don't fix it" I won't install 4.4.0 on my other two systems unless there is some advantage I don't know about.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: The VL-hot thread
« Reply #26 on: June 18, 2007, 10:08:24 pm »

What's different compared with the versions that come with VL 5.8 Standard Gold?
No dependency on the hal demon.
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

The Headacher

  • Louder than you
  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1553
  • I like the bass to go BOOM!
    • Multimedia on VL (work in progress)
Re: The VL-hot thread
« Reply #27 on: June 19, 2007, 02:10:58 am »

What's different compared with the versions that come with VL 5.8 Standard Gold?
No dependency on the hal demon.
The version that was on 5.8 gold didn't (doesn't) depend on the Hell-demon either, that was a last minute addition to Xfce 4.4.0 IIRC.
I'm not sure what the advantages of the newer versions are over the version in 5.8 standard.
Logged
Most music on my soundcloud page was arranged in programs running on VL.

Joe1962

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 2499
    • Joe1962's Website
Re: The VL-hot thread
« Reply #28 on: June 19, 2007, 04:01:11 am »

What's different compared with the versions that come with VL 5.8 Standard Gold?
No dependency on the hal demon.
The version that was on 5.8 gold didn't (doesn't) depend on the Hell-demon either,
Indeed not, but it was the last release candidate, not the final. "Hell-demon", nice word-play... ;D

that was a last minute addition to Xfce 4.4.0 IIRC.
Yes, because it was somewhat hard to build without hal, IIRC.

I'm not sure what the advantages of the newer versions are over the version in 5.8 standard.
If you mean hal, neither am I... ::) but it is the final and had some bugs removed, I guess.
Logged
O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10

GrannyGeek

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2567
Re: The VL-hot thread
« Reply #29 on: June 19, 2007, 07:09:16 pm »

If I encounter a bug, I'll install no-HAL XFce 4.4 on my other two computers. Until then, I think I'll stick with what I have unless I notice something on XFce 4.4 on the one desktop that's not in the older version included with 5.8 Standard Gold.

Either way, it seems no harm would be done.
--GrannyGeek
Logged
Registered Linux User #397786

Happily running VL 7 Gold on  a Sempron LE-1300 desktop (2.3 GHz), 4 G RAM,  GeForce 6150 SE onboard graphics and on an HP Pavilion dv7 i7, 6 gigs, Intel 2nd Generation Integrated Graphics Controller
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7