VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: VL 6.0 RC2: bogus menu items in LXDE  (Read 1559 times)

Gullible Jones

  • Member
  • *
  • Posts: 11
VL 6.0 RC2: bogus menu items in LXDE
« on: January 09, 2009, 09:46:24 pm »

I've noticed that, in the VL 6.0 RC2 LXDE desktop, there are a fair number of items in the main menu that don't do anything when clicked. It appears that software is somehow showing up in the main menu when it is not installed. Anyone else seeing this?
Logged

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: VL 6.0 RC2: bogus menu items in LXDE
« Reply #1 on: January 09, 2009, 11:40:13 pm »

This question belongs in the RC2 bug thread, not here.  In any case for an item to appear in the menu there has to be a .desktop file in /usr/share/applications.  That comes from the package when software is installed.  So... your conclusion that the software isn't there and that the applications are "bogus" is incorrect.  There must be another reason why the app doesn't appear to run -- either the application is crashing and you can't see it unless you run from a terminal or else something is preventing it from running.

For anyone to help you with this we'd need to know which applications specifically are problematic and what errors (if any) you see launching the same app from a terminal.  My advice would be to post again with that info in the rc2 big thread.
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1

stretchedthin

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3780
    • Opensourcebistro.com
Re: VL 6.0 RC2: bogus menu items in LXDE
« Reply #2 on: January 10, 2009, 12:03:58 am »

Well I can say your not all wrong.  Where I've noticed it is in openbox.    Amarok, Rhythmbox, the full openoffice suite etc.    I switched to lxde to take a look and I'm not sure why, but mine seems about right.  There are somethings that don't launch like opera, and inkscape, but those are because of other issues and don't launch on the xfce side as well.
Logged
Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2878
    • The Linux Works
Re: VL 6.0 RC2: bogus menu items in LXDE
« Reply #3 on: January 14, 2009, 01:20:19 am »

There was a bug in RC2 involving libqt.  It should be fixed in RC3.  The apps weren't bogus.  Rather symlinks were missing for the library they depended on.
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1