VectorLinux
October 25, 2014, 01:39:42 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: xfce and MMSD1.0  (Read 4015 times)
overthere
Vectorian
****
Posts: 1281



« on: January 18, 2009, 05:18:40 pm »

Hi
on a fresh default install of vl5.9std I installed the MMSD1.0..When I touched the start button it disappeared..so I right clicked for a menu and when I slide up to multimedia and touched it the desktop icons and menu dissappeared. I logout and in.. same...reboot same...login fluxbox...no change or additions there so uninstalled mmsd and rebooted...xfce is still toast. so I formatted the drive.

there were no noted issues during installs

does the new 1.5 release address this or was this ever an issue...

edit: reinstalled and same but found a checkbox for kde...should I check gnome also?

This allows use of right click menu but still no start button.

jack server is not running and not sure how to turn on...all programs I click seem to want it on

should I just download the 1.5 or can I just save time and fix this back up...or reinstall and do some tweaks first?



« Last Edit: January 18, 2009, 08:20:35 pm by overthere » Logged

Everything Is Relative
Dweeberkitty
Moderator
Vectorian
*****
Posts: 836



WWW
« Reply #1 on: January 19, 2009, 09:00:20 am »

Thanks for the report. It really helps if people post their problems. It seems like I saw this issue once, but thought it was just a fluke since I've never seen it again. What checkboxes are you talking about exactly? For Gnome and KDE?

As far as the XFCE menu button goes, that should be easy to fix. I believe you right-click on the menu and then "add applet"? You should find the menu button in that.

Jack server is really easy to fix. I am pretty sure the manual addresses the issue you describe. All you need to do is open QJackCtl from the Multimedia menu. Then, click on "options" or "configure", whichever it is, and deselect the checkbox for Realtime. Then, close the configuration dialog and you click the green start button which will fire up jack. Then, any program that needs it will plug into the running jack server.
« Last Edit: January 19, 2009, 09:12:51 am by Dweeberkitty » Logged

Registered Linux User #443399
Desktop: Intel Pentium D 3.33Ghz, 320GB hard drive, 2 gigs DDR2 533mhz RAM, NVIDIA Geforce 7800 GS, X2GEN 22" widescreen monitor;
Laptop: Dell Mini 9, Intel Atom 1.6Ghz, 1GB ram
Multimedia Bonus Disc website: http://www.vectorlinuxsolutions.com/
overthere
Vectorian
****
Posts: 1281



« Reply #2 on: January 19, 2009, 05:01:20 pm »

edit

I had opened Qjaclctl but did not know what to do besides click start..THANKS..I unchecked real-time and it appears to start and stay running.

the menu button and its place on the bar had dissappeared..and touching media on the rightclick menu caused the menu and desktop icons to disapear..after a second reboot I checked the kde services(settings/settings manager/settings and startup/advanced) prior to touching the media item on the right click menu and then had access to media items and no disappearing act. except the startbutton and its place on the bar were still missing..

I just did another fresh install of VL and the MMSD and every thing appears normal...I can not duplicate...the first two installs had this issue. the second two did not, and this last was a fresh install as the first

Sorry must have been a fluky couple installs...now if all is well I have a LOT of applications to play with...









« Last Edit: January 19, 2009, 07:01:21 pm by overthere » Logged

Everything Is Relative
The Headacher
Louder than you
Global Moderator
Vectorian
*****
Posts: 1551


I like the bass to go BOOM!


WWW
« Reply #3 on: January 20, 2009, 02:14:59 am »

If Jack starts to stutter and give trouble because it doesn't have realtime priority, try this (only works on 5.9 standard, on 5.9 SOHO you'll need to use another approach, still working on that)

http://the.headacher.googlepages.com/jackonvectorlinux
Logged

Most music on my soundcloud page was arranged in programs running on VL.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!