VectorLinux
October 25, 2014, 09:20:03 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11
  Print  
Author Topic: VectorLinux 6.0 RC4 feedback and bug reports  (Read 51882 times)
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #120 on: February 06, 2009, 11:22:15 am »

Very, Very, impressed.  Just put rc4.3 on to an Acer Aspire1 and so far it is outstanding.
1. The gui installer screen was bigger than the actual screen but showed everything as I moved the mouse.
2. Both my sd card slots work.
3. wxCam already installed and works perfectly.
4. Response of thunar seems much snappier so far.

One thing I noticed is a carry over from before. VL-HOT-Config launches from the main menu, but not from the launcher on the panel.

Command in panel launcher is this.../sbin/vsuper /sbin/vl-hot-config.gambas
I think it should be /sbin/vsuper vl-hot-config.gambas

Thats all for now.
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
fox
Member
*
Posts: 38



« Reply #121 on: February 06, 2009, 11:26:19 am »

Both totem and totem-pl-parser had been previously installed, uelsk8s.  But I did try something else that at least got rhythmbox partly operational - I installed a bunch of gnome files (ones that I guessed could be connected - gnome-applets, gnome-common, gnome-desktop, gnome-do, gnome-do-plugins, gnome-media, gnome-menus, gnome-menus-xfce, gnome-panel).  Following the installation of these files, rhythmbox would start up, although it gave plugin errors for cover art and jamendo, which it still couldn't load.  It plays my music and radio, but there seems to be a long delay when music is switched until it starts playing.  I downloaded Banshee and noticed the same thing.

There seems to be something universal about Amarok - it always works as it should in any distro.  Plays all music with no delays in VL; I just prefer rhythmbox.

One other question.  Having loaded all those gnome files, I expected to have the option to actually run gnome, but that option wasn't present in the startup panel.
Logged

Mac user with Linux tendencies
Intel iMac 2.16ghz C2D; Mac mini 1.83ghz C2D
MSI Wind U100, 2ghz RAM, 80gb HD, Gigabyte atheros wireless
PowerBook G4/1.33 15" Al
Joe1962
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2499



WWW
« Reply #122 on: February 06, 2009, 11:41:55 am »

One thing I noticed is a carry over from before. VL-HOT-Config launches from the main menu, but not from the launcher on the panel.

Command in panel launcher is this.../sbin/vsuper /sbin/vl-hot-config.gambas
I think it should be /sbin/vsuper vl-hot-config.gambas

Indeed, vl-hot-config.gambas is in /bin, not /sbin. Also, you can call it without vsuper now.
Logged

O'Neill (RE the Asgard): "Usually they ask nicely before they ignore us and do what they damn well please."
http://joe1962.bigbox.info
Running: VL 7 Std 64 + self-cooked XFCE-4.10
StrayBit
Vectorite
***
Posts: 373



« Reply #123 on: February 06, 2009, 02:51:52 pm »

Making progress - I think! Lilo did NOT like -vP (wanted a number) so I put ignore-table in lilo.conf
Quote
compaq:/~
root:# lilo -v
LILO version 22.8, Copyright (C) 1992-1998 Werner Almesberger
Development beyond version 21 Copyright (C) 1999-2006 John Coffman
Released 19-Feb-2007 and compiled at 02:39:03 on Apr  1 2008.

Warning: LBA32 addressing assumed
Reading boot sector from /dev/hda1
Warning: Device 0x0300: Inconsistent partition table, 1st entry
  CHS address in PT:  694:0:1  -->  LBA (10493280)
  LBA address in PT:  11149110  -->  CHS (737:90:1)
Warning: The partition table is *NOT* being adjusted.
Using BITMAP secondary loader
Calling map_insert_data
Mapping bitmap file /boot/bitmap/boot.bmp -> std.bmp
Calling map_insert_file

Boot image: /boot/vmlinuz -> vmlinuz-2.6.27.12
Fatal: read /boot/vmlinuz: No such file or directory
/boot/vmlinuz-2.6.27.12 exists but it has 0 bytes ((VL5.9's vmlinuz-2.6.22.14 has 4.0MB)
Logged

Dell GX280: [7.0-Gold-Final], 6.0-Gold-Final, 5.9-Gold
HP 670 Win7 & VL7.0
uelsk8s
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 2504



« Reply #124 on: February 08, 2009, 12:48:39 pm »

Quote
/boot/vmlinuz-2.6.27.12 exists but it has 0 bytes ((VL5.9's vmlinuz-2.6.22.14 has 4.0MB)
you can either get the kernel from the ISO it is isolinux/kernel/sata or you can grab it from this pkg: http://vectorlinux.osuosl.org/veclinux-6.0/kernels/kernel-2.6.27.12-i686-1vl60.tlz
Logged
CrazyDog
Member
*
Posts: 85



« Reply #125 on: February 09, 2009, 08:18:02 am »

I wonder if anyone has been able to reproduce my firewall problem.  Under the GUI for the firewall I select "enable firewall at boot" and then "start firewall".  The next boot, the system freezes at "starting firewall".
Logged
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #126 on: February 09, 2009, 02:13:30 pm »

CrazyDog, I thought I would run a comparison for you.  I'm using RC4.6 so we may not be a direct comparison.
Anyway, I 'enabled firewall at boot' and rebooted.  I did not freeze at starting firewall, but booted to the login screen as normal.  I did have to stop the firewall, however, as I was unable to connect to any website with it on.

I then did it exactly as you described <quote> "enable firewall at boot" and then "start firewall".</quote> Then rebooted.
Same result as above, no freeze.  Sorry, I can't help any further. I've never been a user of the firewall function in VASM.



Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
CrazyDog
Member
*
Posts: 85



« Reply #127 on: February 09, 2009, 02:27:40 pm »

Thanks for running the comparison.  I accidentallt left out a step I was doing (sorry) - I was first clicking on "create a new firewall", then "start firewall" and then "enable firewall at boot".  If you don't mind, give this a try and see what happens.

Thanks a lot for your help-
CrazyDog
Logged
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #128 on: February 09, 2009, 02:55:10 pm »

I know by the time I right this you guys will have RC4.7 ready for download but what the hell.  I've just had time to put RC4.6 on one machine and it would be easy to rave gushingly about it, but I'll save that for the final release. For now I'll stick to my tester duties.

Just to let you know, everything loaded. rc4.3 firefox would not load during install, rc4.4-rc4.5, bluefish and something else would not load during install, but with rc4.6 everything loads just fine.

1. When I click 'Utilities' in vasmCC it raises and error.  "This application has raised an unexpected error and must abort"
2. I use the nvidia 180.22 drive in two machines.  One for my desktop which uses a nVidia Corporation GeForce 7300 GT *(rev a2).  The other a laptop that uses a Nvidia corportation g72m [Quodro nvs 110m/ Gforce Go 7300] (rev a1)
The desktop sets up the nividia driver beautifully at 1280*1024.  The laptop which has a res of 1440*900 installs but crashes when launching x with the nvidia driver.  I can, however, us nv with no difficulties.  I can even use the downloaded 180.22 driver from NVIDIA's site, so the driver works, just not when it is set up by the installer.  (I used the gui installer--for some reason the text installer does not see my ubuntu partition.)
3.    I'm running 6.0 light beta 2 on another system.  From that OS I can select 'vlsmbmnt' from the menu as 'Windows Networking'  I rescan, enter nothing as a password, select my share from the mythbuntu computer upstairs, enter just my normal user name and password and I am watching my recorded tv just like that.
       But on VL6.0 RC4.6 when I run Vector Linux Samba Network, after I select my share from the list and enter my username and password I get an error message....
This is what it says in the terminal...
Warning: Tried to connect to session manager, Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
Mounting [\\KENNAZ-DESKTOP\recordings] at [/root/mnt/KENNAZ-DESKTOP-recordings]
mount error: could not find target server. TCP name KENNAZ-DESKTOP/recordings not found
No ip address specified and hostname not found

4. VL-hot-config's command in the launcher on the panel needs to be changed from /sbin/vsuper /sbin/vl-hot-config.gambas to /sbin/vsuper vl-hot-config.gambas

I'm going to try rc4.6 on my desktop and aspire1 next.  Oh and outstanding work on the netbook compatibility.
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #129 on: February 09, 2009, 03:05:27 pm »

Thanks for running the comparison.  I accidentallt left out a step I was doing (sorry) - I was first clicking on "create a new firewall", then "start firewall" and then "enable firewall at boot".  If you don't mind, give this a try and see what happens.

Thanks a lot for your help-
CrazyDog

Yup that made the difference.  I'm frozen on 'Setting Up Firewall' just as you described.  I choose create a new firewall then 'enable firewall at boot' and then VASM disappeared and I was not able to choose 'start firewall'. I then reboot and here I am frozen on 'Setting Up Firewall".  Guess I'm reinstalling, unless you know of a clever way out of this.
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2876


WWW
« Reply #130 on: February 09, 2009, 03:55:45 pm »

Boot in single user mode and the firewall won't load.  You can then change the settings to avoid the lockup.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #131 on: February 09, 2009, 04:13:28 pm »

Thanks Caitlyn; and nice work by the way on wxCam, even better that it's part of the install. 
Another positive I can report for rc4.6 is that my slapt-update-notifyer is working from a gui install.  First time for me.
Ken
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
CrazyDog
Member
*
Posts: 85



« Reply #132 on: February 09, 2009, 04:19:50 pm »

Thanks for the info on the firewall but I'm not sure how to boot into single-user mode.  Also, is this a bug or am I setting up my firewall wrong?

Thanks Again!
CrazyDog
Logged
vector
Administrator
Vectorite
*****
Posts: 479



« Reply #133 on: February 09, 2009, 04:40:40 pm »

Quote
Also, is this a bug or am I setting up my firewall wrong?

Yep it's a bug thanks for pointing it out Crazydog. Glad we found it now not after final................... Smiley

Vec
Logged
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 4026



« Reply #134 on: February 09, 2009, 04:48:46 pm »

Thanks for the info on the firewall but I'm not sure how to boot into single-user mode.

On your initial boot menu, try the "TUI" option.
Logged
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!