VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Solved - wired connection does not autoconnect at startup  (Read 1663 times)

chatan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Solved - wired connection does not autoconnect at startup
« on: March 04, 2009, 02:01:21 am »

HI , First post on VL!

(on Desktop, no wireless, using VL 6 STD)
I have wired eth0 internet connection that would not autoconnect at startup. I would have click the wicd icon in taskbar, click connect and THEN it would connect to the internet (via router)

Anyway, I found several posts about this problem (kinda worrisome start to VL) but couldn't find the solution;  Here is what I found worked:
1) Connect to the interface as mentioned above.
2) In wicd: Preferences >>> choose "Use last used profile on wired autoconnect"

Seems weird "Use default profile..." wouldn't work - the wired interface has "use as default profile" choosen.

Cheers
Logged
64-bit MEPIS 8 - Desktop 1
VL 6 Deluxe - Desktop 2
Eee PC 900 Default Linux in Easy Mode

kidd

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 682
Re: Solved - wired connection does not autoconnect at startup
« Reply #1 on: March 04, 2009, 03:01:34 am »

Hi chatan, and welcome to VL!

It's great you just registered to post a solution to a problem you found.  That's the spirit!


Cya you around.

chatan

  • Member
  • *
  • Posts: 9
Re: Solved - wired connection does not autoconnect at startup
« Reply #2 on: March 04, 2009, 03:18:00 am »

Thanks! ...and don't worry...I'll have plenty of problems ask for help  ;D
I have several right now but I'm trying to find them out on my own.

I'm a long time Linspire/Mepis (KDE-Debain) user so this VL/slackware is TOTALLY different.  I'm only using it (on wife's computer actually) because the new debian/mepis won't shutdown anymore.  Manual button push is not going to fly with the wife  8).

Cheers
Logged
64-bit MEPIS 8 - Desktop 1
VL 6 Deluxe - Desktop 2
Eee PC 900 Default Linux in Easy Mode

nj_jak

  • Member
  • *
  • Posts: 47
Re: Solved - wired connection does not autoconnect at startup
« Reply #3 on: March 04, 2009, 12:04:44 pm »

 :) :) :)
Thank you very much!

I have been 5.9 SOHOing since it came out (bought the deluxe set)
I have had my worries about 6.0 through the RC 1-4 cycle, but I have given the final a try on my spare laptop (IBM Thinkpad T22/Pentium Mobile III 900/512 MB RAM), and with this fairly simple operation you have made me willing to buy the 6.0 SOHO deluxe when it hits the street

Logged