VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: Internet Not working  (Read 2462 times)

darkwizzi

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Internet Not working
« on: March 08, 2009, 06:54:22 am »

Hey ya ! i just installed Vector linux light in my old crappy laptop ( ibm, Pent - 3 ,256 ram , 40gb HD ) kinda slow right? , so anyway ... dunno why .. but now when i insert my ethernet cable ( DSL ) anything's happen ... so i cannot use internet ... How can i make it work ?  :'(   
Logged

kidd

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 682
Re: Internet Not working
« Reply #1 on: March 08, 2009, 07:15:41 am »

use vasm or vasmCC to configure the network.  If you can get to connect once, you'll have passed the 1st stage.  Some problems have been reported about vl not remembering connections from one boot to another.  There's  a fix for that too, but first, post about your experiences with vasm .

darkwizzi

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Internet Not working
« Reply #2 on: March 08, 2009, 07:52:38 am »

but how can i get vasm without internet connection :/?
Logged

lagagnon

  • Global Moderator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 1922
Re: Internet Not working
« Reply #3 on: March 08, 2009, 08:04:01 am »

Power down the laptop, insert the ethernet cable and try again. It should just work then. Vasm works without the Internet, but you do need the Internet connected to configure it.
Logged
"As people become more intelligent they care less for preachers and more for teachers". Robert G. Ingersoll

kidd

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 682
Re: Internet Not working
« Reply #4 on: March 08, 2009, 08:23:55 am »

but how can i get vasm without internet connection :/?

vasm is installed by default on vl

darkwizzi

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: Internet Not working
« Reply #5 on: March 08, 2009, 08:29:36 am »

Awesome guys! i made it work with vasm! Right now m using it :)!
Logged

caitlyn

  • Packager
  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 2876
    • The Linux Works
Re: Internet Not working
« Reply #6 on: March 08, 2009, 05:46:57 pm »

Glad you got it working.  Welcome to Vector Linux!

When you solve a problem please take a minute to go back to your original post, click Modify, and changed the subject line to include the word [SOLVED].  This makes it easier on the volunteers doing technical support.

Thanks and again, welcome to VL!

Regards,
Cait
Logged
eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1