VectorLinux

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Visit our home page for VL info. For support and documentation, visit the Vector Linux Knowledge Center or search the Knowledge Center and this Forum using the search box above.

Author Topic: CUPS  (Read 2131 times)

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
CUPS
« on: March 30, 2009, 07:36:24 pm »

Package cups seems to have gone missing. If I do a google search there are several hits for it in /patches, but upon closer inspection it is not there. My glsapt can't find it either.
Logged

Chris H

  • Member
  • *
  • Posts: 29
Re: CUPS
« Reply #1 on: March 30, 2009, 11:23:42 pm »

It's in mine!

1.3.9-i586-2vl60
Logged

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: CUPS
« Reply #2 on: March 31, 2009, 05:34:00 am »

Chris, are you showing cups installed, or available from the repo? Test this by clicking the square and see if the "re-install" option is available.
Logged

StrayBit

  • Vectorite
  • ***
  • Posts: 438
Re: CUPS
« Reply #3 on: March 31, 2009, 08:49:22 am »

I just made sure all five repositories (incl testing and gsp) at osuosl were selected.  I have it installed but nothing showing as latest version
Logged
Dell GX280: 7.1-Gold 32 bit
HP 670 Win7 & VL7.0
Gateway LT200 Win XP dead!

Chris H

  • Member
  • *
  • Posts: 29
Re: CUPS
« Reply #4 on: March 31, 2009, 12:58:36 pm »

Chris, are you showing cups installed, or available from the repo? Test this by clicking the square and see if the "re-install" option is available.

Good point! No reinstall available.
Logged

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3280
Re: CUPS
« Reply #5 on: March 31, 2009, 01:04:25 pm »

And might I add that the currently isntalled package produces a HTTP 404 error when trying to access http://localhost:631

I've gone around and around trying to find a fix for this, but nothing so far.

Maybe a rebuilt/newer version would fix this.

nightflier

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 4141
Re: CUPS
« Reply #6 on: March 31, 2009, 06:04:01 pm »

@M0E-lnx: Add line to /etc/cups/cupsd.conf:
Code: [Select]
DocumentRoot /usr/doc/cupsRestart cups and try again.
Logged

M0E-lnx

  • Administrator
  • Vectorian
  • *****
  • Posts: 3280
Re: CUPS
« Reply #7 on: March 31, 2009, 06:38:42 pm »

WoW!... Thanks nightflier...

This has been hanging on the back of my head for months.

I actually had the line on there, I found that reference on a www search some time ago, but I guess it was the wrong syntax. I had it like this
Code: [Select]
DocumentRoot = /usr/doc/cupswhich does not work..

Thanks for the fix.

Lyn

  • Vectorian
  • ****
  • Posts: 674
Re: CUPS
« Reply #8 on: April 01, 2009, 12:08:17 am »

No go still get 404 not found message.

I pasted the line in the the config file as below


# Administrator user group...
SystemGroup sys root
DocumentRoot /usr/doc/cups
Logged