VectorLinux
July 31, 2014, 05:25:05 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Software Info  (Read 1593 times)
pacchiee
Member
*
Posts: 10



« on: April 16, 2009, 02:20:14 am »

Hello,

Am new to Linux, running VL6.0 Light.

Basically, I need to run a local web server with apache, php, mysql and phpmyadmin. Is there any package available in the repository?

Also, I need to use wvdial to connect my wifi modem to internet. Where can i get this?

Please do help. Thank you!
Logged
caitlyn
Packager
Vectorian
****
Posts: 2869


WWW
« Reply #1 on: April 19, 2009, 09:06:50 am »

VL has Chestnut Dialer rather than wvdial.  It does the same thing.

There are LAMP packages for 5.9.  AFAIK nobody has built them yet for VL 6.0.  You could go with Slackware 12.1 packages which should work fine.
Logged

eMachines EL-1300G desktop, 1.6GHz AMD Athlon 2650e CPU, 4GB RAM, nVidia GeForce 6150 SE video
CentOS 6.5 (will try VL64-7.1 soon)

Toshiba Satellite A135-S4727,  Intel Pentium T2080 / 1.73 GHz, 2GB RAM, Intel GMA 950

HP Mini 110 netbook, 1.6GHz Intel Atom CPU, 2GB RAM, Intel 950 video, VL 7.1
pacchiee
Member
*
Posts: 10



« Reply #2 on: April 19, 2009, 03:55:20 pm »

Caitlyn,

I did see the Chestnut Dialer, it worked well for me only as root. When I tried to dial as a user, it died with a permission error (the user does not have the permission to access /dev/ttyUSB0 - where my dialup device is mounted).

Does LAMP package for 5.9 work even with 6.0? Where can I get Slackware 12.1 LAMP package?

Thank you. Shocked)
Logged
nightflier
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 4018



« Reply #3 on: April 19, 2009, 04:28:28 pm »

http://forum.vectorlinux.com/index.php?topic=8811.0
Logged
pacchiee
Member
*
Posts: 10



« Reply #4 on: April 19, 2009, 09:44:51 pm »

Actually,

Chestnut Dialer is working well from the Menu when I login as root - internet works fine. But, as user the Chestnut Dialer does not connect. It dies with a permission error stating that the user do not have permission to access the device on which the modem is attached.

So, I guess there is something to do with permissions the user has been granted. Don't know if am thinking in the right way.

Thank you.
Logged
bigpaws
Vectorian
****
Posts: 1844


« Reply #5 on: April 20, 2009, 04:50:09 am »

The permissions are set as root since this is a system wide setting.

Users are limited to the actions that can be taken, so that a user
can not take down the entire system.

Iirc there is a dial on demand option that could be set.

HTH

Bigpaws
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!