VectorLinux
September 21, 2014, 05:54:30 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Visit our home page for VL info. To search the old message board go to http://vectorlinux.com/forum1. The first VL forum is temporarily offline until we can find a host for it. Thanks for your patience.
 
Now powered by KnowledgeDex.
   Home   Help Search Login Register  
Please support VectorLinux!
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: wlan  (Read 2488 times)
ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« on: June 08, 2009, 04:18:32 am »

hi,


i use soho 5.9.1

i posted already a few days ago and fixed partly the issue with wlan.

i use wicd now to go on air.

is there a way to go online without wicd,because wicd sometimes fail to detect my accesspoint..so i have to reboot and try..after 5 times it mostly works..

can i modify my files to go online ?
the laptop is stationary and uses only this on ap.

where and how should i edit the files?

wep encryption is set (hex)
apname tg
dhcp from the modem
dns too


greets günter
Logged
hata_ph
Packager
Vectorian
****
Posts: 3257


-- Just being myself --


« Reply #1 on: June 08, 2009, 05:33:24 am »

did you try vlwif, wifi-radar?
Logged
ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« Reply #2 on: June 08, 2009, 05:43:15 am »

yes of course..

vlwifi uses wifi-radar..as far as i know...

wifi-radar never got an connection..recognized my network indeed..never got an ip adress..

maybe the modem used another method (pump, dhclient,dhcpcd....whatever)to get an ip

even as im assigned an adres static (the correct one indeed) it never hooked me up

i really ot an connection to the ap..but never in the internet
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3180



« Reply #3 on: June 08, 2009, 05:50:17 am »

vlwifi does not use wifi radar.. I think it uses wpa_supplicant.

there must be some error in your ip assignment method
Logged

ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« Reply #4 on: June 08, 2009, 06:34:14 am »

does wpa_supplicant handles wep encryption too?
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3180



« Reply #5 on: June 08, 2009, 07:05:25 am »

if wicd works for you then it should... I dont know I only use wpa.
Only use wep for networks i've cracked Wink
Logged

ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« Reply #6 on: June 08, 2009, 07:10:54 am »

not my network anyway :-)))
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3180



« Reply #7 on: June 08, 2009, 07:33:22 am »

Wink

Really dude, you should consider upgrading to 6.0
better firmware and better wicd operation.
Logged

ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« Reply #8 on: June 08, 2009, 11:51:41 am »

yes maybe....but she loves the 3.5.9 kde desktop...kde 4.2 is too fancy for her...
Logged
M0E-lnx
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3180



« Reply #9 on: June 08, 2009, 12:10:48 pm »

That's too bad
Logged

stretchedthin
Administrator
Vectorian
*****
Posts: 3780


WWW
« Reply #10 on: June 08, 2009, 12:17:10 pm »

I remembered Vec gave some instruction on setting up wicd when it was first being tried.

You can find the link here.
http://forum.vectorlinux.com/index.php?action=printpage%3Btopic=7449.0
Maybe it will help
Logged

Vectorlinux screencasts and  tutorials can be found at....
http://www.opensourcebistro.com/blog1
http://www.youtube.com/user/vid4ken?feature=mhee
ghartl1
Vectorite
***
Posts: 379


« Reply #11 on: June 08, 2009, 12:23:36 pm »

thanks for the link

and good night


i will keep you updated..

it can take a while..see the laptop in the next 2 weeks around..

thanks for your efforts meanwhile

greets günter
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!